Pretraga

Ovo su mladi koji su pomagali ljudima za vrijeme potresa: Za to su dobili posebna priznanja

A- A+

U povodu Međunarodnog dana mladih, Savjet mladih Grada Zagreba po prvi je put dodijelio priznanja mladima za izuzetan doprinos i pomoć u vrijeme pandemije koronavirusa i razornih potresa u Gradu Zagrebu u 2020./2021. godini. Priznanje je dodijeljeno šestero istaknutih pojedinaca koji su kroz civilno društvo doprinijeli zajednici.

Foto: Savjet mladih Grada Zagreba

Matej Bagarić iz Hrvatskog sportskog saveza gluhih, Petra Čulina i Tomislav Martinko iz DVD-a Jarun, Tomislav Matiček iz DVD-a Kupinečki Kraljevec, Jan Vesel iz DVD-a Trnje te Tomislav Hrenić iz DVD-a Sesvetski  Kraljevec šestero je nagrađenih mladih pojedinaca koji su za vrijeme razornih potresa i tijekom pandemije nesebično pomagali drugima.

Posebno priznanje po prvi puta im je dodijelio Savjet mladih Grada Zagreba za izuzetan doprinos i pomoć kada je to najviše trebalo. Dodjela se održala na sami Međunarodni dan mladih, a uvodne govore održali su zamjenik gradonačelnika Grada Zagreba, Luka Korlaet, državna tajnica za demografiju i mlade, Željka Josić te izaslanik predsjednika Gradske skupštine Grada Zagreba, Marin Živković.

– Generacije koje su tu i tek dolaze, pokretači su društva, gospodarstva i života u gradu. Mladi su danas, više nego ikada prije suočeni s mnogim izazovima, od pandemije koronavirusa, preko razornih potresa u našem gradu pa sve do povratka rata na europski kontinent. Ovom gestom odlučili smo produbiti značaj dana koji obilježavamo drugu godinu za redom kroz snažnu podršku mladima u obliku simboličkog priznanja, ponajprije za iskazanu solidarnost i hrabrost, rekao je predsjednik Savjeta mladih Grada Zagreba, Petar Vranjković.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap