Pretraga

Ovo su najbolji frizeri i kozmetičari u Hrvatskoj

A- A+

Točno 60 frizera i kozmetičara nastupilo je jučer u prostorijama Hrvatske obrtničke komore na Državnom prvenstvu u ukupno deset seniorskih te juniorskih (do 23. godine života) kategorija. To je inače prvo natjecanje u Lijepoj našoj koje se organizira po pravilima OMC-a (ORGANISATION MONDIALE COIFFURE), to jest najveće svjetske organizacije koja promovira ljepotu, s više od 60 zemalja članica i preko milijun salona. Najuspješniji u juniorskoj kategoriji bio je Josip Križnjak, s pobjedama u dvije kategorije.

Foto: Hrvatska obrtnička komora

Na Državnom prvenstvu frizera i kozmetičara, održanom jučer u prostorijama Hrvatske obrtničke komore, najuspješnijim se juniorom pokazao Josip Križnjak, pobijedivši u dvjema kategorijama – vjenčane frizure te u kombinaciji modne frizure i šišanja. To ga je smjestilo i na samo čelu u ukupnom poretku za juniore.

Izdvojeni članak

Frizerski stručnjaci otkrivaju treba li bojiti kosu prije mora ili ne

– Pripreme su bile jako naporne. Uz posao sam trenirao dnevno i po 4 sata. Konkurencija je bila jako dobra, obzirom da se natjecalo 60 ljudi iz cijele države. Pobjeda mi znači jako puno jer sa samom pobjedom sam dobio direktan plasman na Svjetsko prvenstvo u Seoulu, uzbuđeno odgovara Josip Križnjak.

Inače ovo je prvo natjecanje u Lijepoj našoj koje se organizira po pravilima OMC-a (Organisation Mondiale Coiffure), to jest najveće svjetske organizacije koja promovira ljepotu, s više od 60 zemalja članica i preko milijun salona.

Koliko je natjecanje zahtjevno, otkriva činjenica da su za uređenje modela sudionici, ovisno o kategoriji, imali od 3 do 30 minuta.

Foto: Privatna arhiva Josipa Križnjaka

Treba reći da svi natjecatelji, ovisno o plasmanu na državnom prvenstvu, imaju mogućnost postati dio Internacionalnog tima Ceha te na taj način nastupati na međunarodnim natjecanjima u organizaciji OMC-a.

Nastup na Državnom prvenstvu frizera ujedno je i jedan od preduvjeta za sudjelovanje na Svjetskom prvenstvu u Seulu 2016. godine, koje je spomenuo i juniorski pobjednik.

U potonjem dokumentu pogledajte sve rezultate Državnog prvenstva frizera i kozmetičara.

Copy link
Powered by Social Snap