Pretraga

Ovo su najgluplji načini gubljenja vremena

A- A+

Gubljenje vremena samo po sebi ne zvuči kao nešto što bi trebalo prakticirati često, međutim katkada si nakon napornih sati na nastavi, za knjigom i slično, jednostavno trebate priuštiti određeni period za razonodu. Ako ste već odlučili taj određeni period provesti ne radeći nešto jako korisno, bolje izbjegnite i ove glupe načine za gubljenje dragocjenog resursa, što je vrijeme!

Ljudi smo pa ne možemo konstantno raditi neke korisne stvari, nego se katkada moramo malo i razonoditi. No, vrijeme je dragocjen resurs, kojeg ima manje nego vam se čini, stoga kada ste ga već odlučili gubiti neka to ne bude, na jedan od ovih pet načina, piše Kolektiv.me.

Izdvojeni članak

Evo koliko je vremena potrebno za zaljubljivanje

Komentiranje na forumima

Ovo je jedna od vrlo zastupljenih aktivnosti za gubljenje vremena, modernog i računalno-surferski obrazovanog čovjeka. Uglavnom zahvaća nezaposlenu mladež i one koji se tako osjećaju, sve je češći nametnik za vrijeme i kod zrelih osoba.

S ovim aktivnostima nije samo problem što gubite vrijeme dok pišete post na određenu temu, nego poslije pratite tko je što odgovorio, je li se slučajno netko obrušio na vas. Na sve se to lako ‘navučete’ pa se odgovori i odgovori na odgovore uvišestručavaju te vam u trenu proleti tri sata.

Najgore u svemu tome što ćete se u situaciji kada želite komentirati neko vama važno pitanje, možete zakačiti za nekog forumaša pametnjakovića, kojemu je forumašenje gotovo profesija.

Video igre na PC-u

Još jedna pošast modernog doba, vezana za računalo. Mnogi joj ne mogu odoljeti, ali ako već morate igrati video igre, probajte se koncentrirati na neke misaone koje vam mogu donijeti određenu korist ili na one koje imaju posljednju razinu, nakon koje nema dalje.

No sve u svemu, bolje ih je uopće ne otvarati ili instalirati. Bit će teško u početku, ali s vremenom ćete biti sretni što ste donijeli takvu odluku.

Izdvojeni članak

Zašto je dobro biti solo za vrijeme praznika

I spavanje može biti neugoda danguba

Nema dileme da je spavanje u određenoj dozi poželjno, zdravo i donosi mnoštvo beneficija za psihofizičke sposobnosti čovjeka. Međutim mnogi ne spavaju iz potrebe, odnosno radi nadopune energije, nego se izležavaju i spavaju bespotrebno iz čiste navike, ili bezidejnosti da rade koju drugu aktivnost.

Spavanje također može postati loša navika, koje se teško riješiti. Jednostavno si računajte, ako dnevno imate svega nekoliko sati obveza, za to ne može i ne smije biti ‘naknada’ 12 sati sna.

Vožnja u gužvi

Katkada je ovo nemoguće izbjeći, međutim ako ste 20 puta išli glavom bez obzira i svaki vam se puta dogodila ista situacija, pokušajte barem sljedeći, sjesti na tramvaj tih nekoliko stanica, ili propješačiti dva kilometra.

Što je najbolje ni vremenski neće biti prevelika razlika, a umjesto da sjedite na trubi u automobilu, živcirate se zbog semafora i krivih prestrojavanja, možete prošetati i na taj način se rekreirati i uhvatiti nešto svježeg zraka.

Gledanje turskih/meksičkih/indijskih serija

U podnaslovu smo naveli sve tri zemlje iz kojih najčešće dolaze ‘sapunjave’ serije. Zašto gubiti vrijeme na njih? Dobro shvatljivo je da ste iz svake od navedenih država željeli pogledati po jednu seriju da vidite na što to liči, ali zašto ste već na desetoj turskoj sapunici?

Pod hitno vrijeme uložite u koju drugu aktivnost. Od ove nemate ništa osim svakodnevnog gubitka oko 45 minuta, a za fanatike koje gledaju i dvije dakle sat i pol.

O mentalnim posljedicama koje ove serije ostavljaju nećemo puno. No, ako ih je već 60 završilo hepiendom, s velikim vjenčanjem na kraju, trebate li i po 61 put provjeravati utvrđeno?!

Copy link
Powered by Social Snap