Pretraga

Ovo su najmlađi kandidati stranaka na izbornim listama

A- A+

Uoči predstojećih parlamentarnih izbora, kontaktirali smo 18 stranaka koje pretendiraju mjesto u saboru i pitali ih tko su najmlađi kandidat i kandidatkinja na njihovima izbornim listama. Dvije najveće stranke HDZ i SDP, kao i osam drugih stranaka, ni nakon više upita i poziva nisu nam dostavile podatke.

srednja.hr

Izdvojeni članak

Inicijativa MOST najpopularnija politička opcija među studentima FER-a?!

Najmlađeg kandidata na predstojećim izborima, od stranaka koje su odgovorile na upit, ima Živi Zid. Njihov kandidat u II. izbornoj jedinici Matija Mitić rođen je 30. 1. 1997. godine. Najmlađa kandidatkinja je Kaja Pavlinić iz stranke Pametno, rođena 30.3. 1996.  godine, a kandidira se u VII. izbornoj jedinici.

Stranke koje nam nisu odgovorile na upite su SDP, HDZ, Narodna stranka – Reformisti, Milan Bandić365 Stranka rada i solidarnosti, HSS, SDSS, HSP AS, a Laburisti su nam odgovorili linkom na popis kandidata iz kojeg se ne može utvrditi datum rođenja .Pogledajte tko su najmlađi kandidati ostalih stranaka!

HNS

Najmlađa kandidatkinja Hrvatske Narodne Stranke je Marija Puh, rođena 1985. godine a natječe se u III. izbornoj jedinici. Najmlađi kandidat Narodnjaka je Valentin Dujmović koji se , rođen 1981. godine. Dujmović se natječe u desetoj izbornoj jedinici.

IDS – DDI

Sara Bužleta, kandidatkinja liste IDS-DDI u VIII. izbornoj jedinici rođena je 10.3. 1991. godine. Njen kolega u istoj izbornoj jedinici i najmlađi kandidat liste Marin Grgeta, rođen je 28.6.1980. godine.

HDSSB

Najmlađi kandidat HDSSB-a Marin Medved rođen je 1990. godine, dok je najmlađa kandidatkinja ove stranke, Josipa Miličević rođena 1979. godine. Oboje se natječu u V. Izbornoj jedinici.

Izdvojeni članak

KSFF javno osudio ‘U ime obitelji’: Brak je opasnost za društvo jer stvara građane drugog reda

MOST nezavisnih lista

Daria Krešić, rođena 1990. godine, najmlađa je kandidatkinja MOST-a, a natječe se u VII. izbornoj jedinici. Najmlađi kandidat MOSTA je Ante Lučić, rođen 1988. godine. Lučić je kandidat u I. izbornoj jedinici.

U Ime Obitelji

Najmlađi kandidat liste U Ime Obitelji je Ivan Zovak, rođen 9.12. 1996, koji se natječe u V. izbornoj jedinici. Najmlađa kandidatkinja ove liste je Dajana Krišto, rođena 17.9. 1994. godine. Krišto se natječe u III. izbornoj jedinici.

HKS

Najmlađa na listi konzervativaca Ruže Tomašić je Ana- Marija Vukić, 1996 godište. Vukić je 13. na listi stranke za IV. izbornu jedinicu. Najmlađi kandidat stranke je Ivan Šustić, rođen 1995. godine, koji je 6. na listi tranke za IX. izbornu jedinicu.

Izdvojeni članak

ORAH: Povećati plaće i vratiti obrazovni proces nastavnicima

HSLS

HSLS nam je poslao podatke samo jednog kandidata. Najmlađi kandidat na njihovim listama je Dario Hrebak, rođen 1981. godine. Hrebak je 6. na listi HSLS-a u II. izbornoj jedinici.

ORaH

Najmlađa kandidatkinja ORaH-a je Helena Mikulandra, rođena 31. 12. 1992. godine, a najmlađi kandidat Ivan Buljan rođen 5. 12. 1989. godine.Oboje se natječu u IX. izbornoj jedinici.

Pametno

Najmlađa na listi stranke Pametno je spomenuta Kaja Pavlinić koja se natječe u VII. izbornoj jedinici. Njen najmlađi kolega je Ivan Križić, rođen 1990. godine. Križić se natječe u I. izbornoj jedinici.

Živi Zid

Živi Zid poslao nam je podatke samo za jednog kandidata, ukupno najmlađeg kandidata na svim listama, Matiju Mitića, rođenog 30.1. 1997. godine.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap