Pretraga

Ovo su najpoželjniji poslodavci u Hrvatskoj

A- A+

Na uzorku od gotovo 13 500 ispitanika provedeno je istraživanje o najboljem poslodavcu u Hrvatskoj. Šestu godinu zaredom na prvom mjestu se našao dm-drogerie markt d.o.o. Provjerite kod kojih se još poslodavaca djelatnici osjećaju ugodno te koji su im najvažniji kriteriji pri odabiru.

Već 11-tu godinu zaredom portal MojPosao objavljuje istraživanje o tome koji je najbolji poslodavac u Hrvatskoj. U ovogodišnjem ocjenjivanju sudjelovalo je gotovo 13 500 ispitanika, a uvjerljivo se na prvom mjestu (12,85 posto bodova) našao dm-drogerie markt d.o.o. To je ovom lancu drogerija iz Njemačke šesta ‘titula’ u nizu. Naglasimo da je u strukturi ispitanih 49 posto onih koji su trenutno zaposleni, 40 posto nezaposlenih, sedam posto onih koji se još školuju, a ostalih četiri posto su ostale kategorije.

Izdvojeni članak

Provjerite s kojom diplomom najkraće čekate na posao u Zagrebu

Dva teleoperatera i tri banke u top 20

Kolika je razlika između dm-a i prvog sljedećeg poželjnog poslodavca svjedoči i postotak glasova, koji je dobio Lidl d.o.o. na drugom mjestu. Radi se o 2,77 posto bodova, dok je treći Muller trgovina Zagreb d.o.o., što znači da sve tri najbolje plasirana poslodavca dolaze iz Njemačke.

Među deset su dva teleoperatera (4. HT d.d. i 10. VIPNET d.o.o.), dok su od 11. do 20. pozicije tri banke (Zagrebačka banka d.d., PBZ d.d. te Erste&Steiermarkische bank d.d.).

Recimo i da se u top 20, točno na 20. mjestu po prvi puta našao i mladi poslodavac Mate Rimac, odnosno Rimac Automobili d.o.o.

Izvor: MojPosao

Izdvojeni članak

Evo koja zanimanja inozemni poslodavci najviše traže u Hrvatskoj

Najviše cijenjen kriterij sigurnost radnog mjesta

Suprotno očekivanome, visina plaće nije najvažniji ili presudni kriterij privlačnosti poslodavca. Ovaj čimbenik po atraktivnosti se nalazi tek na petom mjestu. Presudni faktor za atraktivnost poslodavca je sigurnost radnog mjesta, o čemu svjedoči podatak da ga je takvime označila petina (21 posto) ispitanika.

Drugo mjesto zauzimaju harmonični odnosi (za 17 posto ispitanih presudan faktor), a treći je prilika za napredak u struci (15 posto).

Mada smo u tijeku dugotrajnog kriznog perioda, čak 61 posto djelatnika u Hrvatskoj često razmišlja o promjeni poslodavca.

Dodajmo na kraju da je svaki ispitanik mogao odabrati tri poslodavca, redoslijedom prvi, drugi i treći izbor. Svaki prvi izbor iznosio je tri boda, drugi dva, a treći jedan.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap