Pretraga

Ovo su najskuplji gradovi za turiste

A- A+

Novo je istraživanje otkrilo najskuplje gradove za turiste na svijetu. Ove je godine Pariz skinut s trona najskupljih, a kao mjerilo koristio se ‘Club Sendwich Index’, gdje su uspoređene cijene sendviča kao obroka koji se nudi u hotelima diljem svijeta.

Novo istraživanje donijelo je podatke o najskupljim gradovima na svijetu, odnosno gradovima u kojima ćete kao turist potrošiti najviše novca. Kao mjerilo koristio se ‘Club Sandwich Index’, u kojem su se usporedile cijene sendviča u hotelima diljem svijeta, a neke su cijene zaista paprene.

Izdvojeni članak

Najskuplji gradovi za život

Geneva skinula Pariz s trona

Pariz više nije najskuplji grad svijeta, pokazalo je istraživanje, a sa trona ga je skinuo grad Ženeva, gdje ćete ‘Club sandwich’ platiti vrtoglavih 180 kuna, što je za hrvatske standarde nevjerojatno visoka cijena. Iako Pariz više nema ‘titulu’ najskupljeg grada, tamo ćete isti sendvič platiti tek 10 kuna manje, piše Hotels.com. Što se tiče cijene sendviča, ispod Ženeve i Pariza na ljestvici najskupljih se nalaze gradovi Oslo, Stockholm, Kopenhagen, Rim, Tokio, London, Sydney i Hong Kong, gdje se cijene kreću u rasponu od 100 do 150 kuna.

Izdvojeni članak

Pogledajte koji su gradovi najbolji za studentski život

U istraživanju sudjelovalo 840 hotela

Možemo si samo zamisliti kako se kreću cijene ostalih stvari i uslugu u tim gradovima, što znači da ćete za posjet jednom od njih u džep morati spremiti dosta novaca. U usporedbi s prošlogodišnjim istraživanjem vidljivo je kako su cijene narasle. Čak 840 hotela sudjelovalo je u istraživanjima, s ciljem da se turistima pruži što više informacija u odabiru destinacije koju žele posjetiti.

-Glavna prednost korištenja Club Sandwich Indexa je ta što turistima omogućuje uvid u cijene hrane i pića u svakoj zemlji, a to je iznimno važno. Na taj način turisti znaju koju zemlju trebaju odabrati s obzirom na količinu novca koji imaju, rekla je Alison Couper s Hotels.com.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap