Pretraga

Ovo su nas najromantičnije fotografije svih vremena naučile o ljubavi

A- A+

Pojedine su fotografije imale povijesni značaj, unutar različitih područja ljudske djelatnosti i osjećanja. Kada je riječ o romantično-ljubavnom kontekstu kultni status pripada onoj s njujorkškog Times Squarea 1945. godine, kada mornar ljubi djevojku, za vrijeme slavlja zbog pobjede u Drugom svjetskom ratu. Autor povijesnog prizora je fotograf Alfred Eisenstaedt, a poznati su i ‘strastveni ljubavnici’. Riječ je o Glennu McDuffieu i Gloriji Bullard. U članku s galerijom, donosimo stvari koje su nas ova i druge poznate romantične fotografije naučile o ljubavi.

Izvor svih fotografija: Pinterest

Osim dobrog oka i objektiva, za napraviti sjajnu fotografiju treba se naći u pravom trenutku na pravom mjestu. Upravo to je uspjelo njemačkom fotografu Alfredu Eisenstaedtu, koji je na dan pobjede Sjedinjenih Američkih Država nad Japanom, u Drugom svjetskom ratu, snimio kultnu romantičnu fotografiju, koja se simbolično i zove V-J Day in Times Square (Victory over Japan Day).

Izdvojeni članak

Zadivljujuće činjenice koje će vam vratiti vjeru u ljubav

Mornar i djevojka u bijeloj haljini koji se ljube na Times Squareu, postali su zbog fotografije poznati, a radi se o Glennu McDuffiju i Gloriji Bullard. Baš prije tri tjedna, u 86-oj godini je preminuo ovaj američki mornar.

Romantična fotografija nas može naučiti kako u ljubavnom odnosu katkad treba djelovati naprasito, te grliti i ljubiti neočekivano.

Obilazni putovi mogu ubiti čar i na kraju ne postići željeni učinak, piše Huffington Post te naznačuje što nas i neki drugi romantični prizori, mogu naučiti o jedinstvenom osjećaju ljubavi.

Katkada je osmijeh jedino ‘volim te’ koje trebamo.

Ljubav često ne traje zauvijek. No dok traje treba voljenog ljubiti cijelim bićem. Na fotografiji su Elizabeth Taylor i Richard Burton, 1968. godine, kada je to bio najistaknutiji par u Hollywoodu, a kada su njih dvoje svako malo fotografirani u nekom romantičnom trenutku.

U trenucima nemira i demonstracija, ljubav je ono što može izliječiti i smiriti većinu stvari. Stoga u tom divnom osjećaju nađite utočište, kada ga trebate.

U ljubavi ne pristajte na ništa manje, nego što znate da zaslužujete.

S pravom osobom na svojoj strani, mogućnosti su beskrajne. Izaberite partnera, ne trofej!

Budite s nekime tko izvlači najbolje iz vas te u čijoj blizini jednako sjajite i vi i suprotna strana.

Budite ponosni na svoju ljubav i nemojte se sramiti to pokazati svijetu.

Nikada ne dozvolite da vam netko drugi odredi koga smijete, a koga ne smijete voljeti. Na fotografiji je prvi hollywoodski međurasni ljubavni par Pearl Bailey and Louie Bellson, 1969. godine.

Ovo su nas najromantičnije fotografije svih vremena naučile o ljubavi
Share via
Copy link
Powered by Social Snap