Pretraga

Ovog vikenda stotine studenata trči za humanitaran cilj: ‘Važno je i sudjelovanje nastavnika’

A- A+

Stotine studenata Sveučilišta u Rijeci uz sportaše, rekreativce, građane Rijeke i drugih gradova i općina u Primorsko-goranskoj županiji, ovog će vikenda sudjelovati u globalnoj humanitarnoj utrci Wings for Life World Run 2022. Riječku ‘etapu’ utrke Wings of Life organiziraju Studentski zbor Sveučilišta u Rijeci, Sveučilište u Rijeci – YUFE, Riječki športski sveučilišni savez u suradnji s Društvom sportske rekreacije Kvarner te uz podršku Općine Čavle.

Foto: Unsplash

Na Grobničkoj pisti pokraj aerodroma u Čavlima ovu nedjelju 13 sati održat će se humanitarna utrka Wings for Life World Run 2022 u kojoj će sudjelovati i stotine studenata Sveučilišta u Rijeci uz sportaše, rekreativaca, građana Rijeke i drugih gradova i općina u Primorsko-goranskoj županiji.

Sredstva od humanitarne utrke utrošit će se na istraživanje lijeka za ozljede leđne moždine

Riječku ‘etapu’ utrke organiziraju Studentski zbor Sveučilišta u Rijeci, Sveučilište u Rijeci – YUFE, Riječki športski sveučilišni savez u suradnji s Društvom sportske rekreacije Kvarner te uz podršku Općine Čavle, a sav prihod od uplaćene startnine utrošit će se na istraživanja kojima je cilj pronaći lijek za ozljede leđne moždine.

– Wings for Life je globalna akcija trčanja, istog dana na mnogim mjestima u svijetu trčat će se za humanitarne ciljeve. Važno je sudjelovanje studenata, nastavnika, zaposlenika i svih građana, a mi smo danas ovdje da svih pozovemo da dođu na Grobničku pistu i da trče kako bi pokazali da imaju u sebi iskru aktivnog načina života, ali i kako bi podržali plemeniti cilj liječenja ozljeda leđne moždine, rekla je Snježana Prijić Samaržija, rektorica Sveučilišta u Rijeci.

Izdvojeni članak

‘Radićevi dani’: Natjecanje u beer pongu i utrka u štiklama

Oni koji nemaju svoj prijevoz, organizirani su im besplatni autobusi

Ove godine održava se 6. izdanje utrke, a riječki studenti sudjelovali su na svim dosadašnjim natjecanjima.

– Riječki studenti sudjelovali su na utrci Wings for Life prvi puta 2016. godine, tada je Pomorski fakultet organizirao odlazak u Zadar gdje se održavalo hrvatsko izdanje ovog sportskog događanja. Od od 2017. godine u organizaciju se uključio Studentski zbor kako bi utrka postala sveučilišni projekt i te godine sudjelovalo je 350 riječkih studenata. Godinu dana kasnije, odazvalo se gotovo 500 studenata Sveučilišta u Rijeci, što je bio najveći studentski tim na svijetu, koji je postigao 11. mjesto u ukupnom poretku, izjavila je predstavnica Studentskog zbora Sveučilišta u Rijeci Nina Vukelić.

Nakon završetka utrke, sudionike očekuje prigodna okrjepa i glazbeni program. Kotizacija za utrku je 90 kuna, a prijaviti se možete do samog dana utrke, odnosno do nedjelje 8. svibnja. Sudionici mogu doći vlastitim prijevozom ili jednim od dva besplatna autobusa, od kojih jedan kreće iz grada, a drugi s Kampusa na Trsatu.

Više informacija o utrci, kao i obrazac za prijave, možete pronaći na poveznici.

Ovog vikenda stotine studenata trči za humanitaran cilj: ‘Važno je i sudjelovanje nastavnika’
Share via
Copy link
Powered by Social Snap