Pretraga

Pernar ručao u SC-u: ‘U Saboru prolaze jeftinije, zar to nije pljačka studenata?’

A- A+

Nakon što je jučerašnji ručak u saborskoj menzi platio 18 kuna, zastupnik Ivan Pernar zaključio je kako je takav meni jeftiniji od onoga u studentskoj menzi. Danas je pak, na ručak odlučio otići do menze u Studentskom centru, gdje je opet došao do istog zaključka. Putem Facebooka, pozvao je zainteresirane da mu se pridruže, a za društvo mu se javila jedna otočanka.

Foto: Facebook; Ivan Pernar

Budući da Pernar nije student i ne posjeduje X-icu uz koju ima pravo na subvencioniranu prehranu, morao je platiti punu cijenu vegetarijanskog menija. Kako je uz meni uzeo i sok, puding i dodatni prilog, ukupan račun iznosio je 34,50 kuna.

Izdvojeni članak

Ivan Pernar tvrdi da je saborska menza jeftinija od studentske

– Vege ručak u studentskoj menzi košta nevjerojatnih 34,50 kn! U Saboru ljudi jeftinije prolaze, zar to nije pljačka studenata?, napisao je na Facebook-u uz opasku kako vege meni u menzi košta 22,60 kn, a u Saboru 22 kn.

Međutim, zaključak je, kao što smo i jučer pisali, pogrešan. Ovo uistinu jest cijena vegetarijanskog menija u studentskoj menzi, ali to nije i iznos kojega plaćaju studenti.
Jedan ovakav meni student će platiti 6,50 kuna, jer MZOS subvencionira 71,24 posto obračunske cijene meni obroka i pojedinačnih jela sastavnica meni obroka. Zbog dnevnog limita kojega student ima na x-ici, teško je, pa čak i nemoguće da jedan obrok plati 34 kune, koliko ga je platio Pernar.

Teško da se ova situacija može nazvati ‘pljačkom studenata’, ali svakako se nameće zaključak kako su obroci djelomično financirani iz državnog proračuna i od strane poreznih obveznika skuplji od obroka koje plaćaju saborski zastupnici.

Nakon što je podijelio s javnosti što je pojeo, s osobama koje su mu pravile društvo u ‘zelenoj menzi’ uslikao je i jedan selfie.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap