Pretraga

Pet najmagičnijih mjesta na svijetu

A- A+

Da ima više savršenstva u običnoj kapljici vode, nego u svim strojevima koje je izumio čovjek, svjedoče ova mjesta na našem planetu. Izabrali smo pet najljepših lokacija koje bi vam sigurno oduzele dah da ih posjetite. Pogledajte kako izgledaju mjesta iz mašte.

Mladi zaljubljeni Ukrajinci ne moraju tragati za lokacijom romantičnih susreta. Oni se mogu naći u Tunelu ljubavi, koji je nekad davno bio željeznički tunel no priroda ga je preoblikovala u jednu od najljepših šetnica na svijetu.

Talijanskih pet naselja, zajedno s okolnim brdima i prekrasnom obalom čine dio Nacionalnog parka Cinque Terre, što u prijevodu znači ‘Pet zemalja’. Ova prekrasna lokacija svoju veliku turističku posjećenost duguje živopisnoj arhitekturi.

Jedan od najegzotičnijh hotela na svijetu, La Montana Magica, nalazi se u Čileu i oblikovan je tako da podsjeća na planinu. No ni tu nije kraj ugođaju, jer se s vrha hotela slijeva slap. Cijelo područje se nalazi u parku prirode Huilo Huilo. 

Tridesetih godina prošlog stoljeća zasađena je krivudava šuma u Poljskoj. Ovaj šumarak je dobra inspiracija za razne priče iz bajke, jer je svako od četiristotinjak stabala oblikovano na jednak, pomalo smiješan način.

U gradu Kitakyushu u Japanu nalazi se tunel Wisteria nadsvođen najljepšim bojama. Ovo drveće koje čini tunel cvjeta svake godine u raznim nijansama boja, a mi možemo samo zamišljati kako miriši.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap