Pretraga

Pet ‘pogrešaka’ iz 20-ih zbog kojih ne trebate žaliti

A- A+

U dvadesetima mnogima svakakve ludosti padaju napamet, koje doduše u tome dobu i ne izgledaju tako. Iza njih ostaju slomljena srca, otkazi na poslu te raskinuta prijateljstva. No, kako su 20-te godine ključne za oblikovanje mladih u zrele osobe, katkada se određena cijena mora platiti. Nemojte si predbacivati, ako ste učinili neku od pet stvari koje navodimo u nastavku.

Mnogi učine različite ludosti u doba svojih 20-ih, za koje kasnije požele da se nisu dogodile. No, treba shvatiti da određene situacije kroz koje prolazite uz svu svoju eventualnu devijantnost, nose i poučne klice u sebi. Ne treba ih odobravati i utvrđivati, ali ako ste prošli kroz njih ne grizite se zbog toga. Portal Elite Daily donosi pet takvih.

Izdvojeni članak

Ovako ćete najbolje iskoristiti svoje dvadesete

Ne žalite što ste se zaljubljivali u ‘sve žive’

Kako ste u prijelazu iz mladalačke zanesenosti u neku zreliju dob, želite eksperimentirati u mnogim stvarima pa tako i u pronalasku idealnog partnera ili partnerice. Stoga možete doći u fazu da će vam se, metaforički rečeno svaka nova osoba koju upoznate svidjeti na određeni način, a pojedine će možda prerasti i u nešto više.

U ovakvim fazama, ljubavi su uglavnom prolazne, ali ako ste ih imali nekolicinu, uopće se ne trebate loše osjećati ili žaliti zbog toga što su se dogodile.

Ne žalite zbog sebičnosti

Jedan od čestih prigovora među adolescentima je onaj da su im prijatelje iz ovog ili onog razloga sebični, odnosno na prioritetno mjesto stavljaju svoje planove.

No to je možda posljednja faza kada to i mogu biti. Kako nakon neozbiljnih i neobveznih godina, za većinu uslijedi stalni posao, brak, djeca, u 20-ima si još možete priuštiti da uvjetno rečeno činite što vas je volja.

Izdvojeni članak

Stvari koje ćete shvatiti u dvadesetima

Ne žalite što ste želeći ostvariti svoje ambicije napustili obitelj i prijatelje

Kako bi ostvarili svoje snove ili ambicije, pojedinci su nerijetko primorani napustiti roditeljski dom, mjesto u kojem su rođeni te otići na drugi kraj zemlje ili čak u neku drugu.

Nemojte da vam osjećaj krivnje nabije žaljenje roditelja ili starih prijatelja u stilu da ste mogli biti uspješni i da niste otišli. Samo vi stanete u svoju kožu, tako da najbolje znate što hoćete i koji je vama poželjan način da to ostvarite.

Nemojte se preispitivati zbog toga što ste promijenili mnoštvo gradova u kojima ste živjeli

Neki se ljudi jednostavno ne mogu skrasiti na jednom mjestu, dok drugima treba puno pokušaja da bi na kraju uspjeli u tome. Ako ste i vi jedan vagabundo, nemojte žaliti zbog toga, nego pakirajte kufere dok ne nađete najbolju lokaciju za sebe.

A možda je i samo traženje najbolje za vas.

Nemojte žaliti što ste uvijek željeli više

Iako postoje filozofije da su sretniji oni kojima malo treba od onih koji puno imaju, vi ne morate pristati na to. Pogotovo ne u 20-ima. Uostalom, jedan od popularnijih olimpijskih slogana bijaše ‘brže, više, jače’.

Ako smatrate da možete bolje, zašto pristajati na osrednjost i živjeti do kraja s time. Ponekad treba ići i do granica vlastitih mogućnosti pa i preko, ako ikakav način postoji.

Pet ‘pogrešaka’ iz 20-ih zbog kojih ne trebate žaliti
Share via
Copy link
Powered by Social Snap