Pretraga

Pet tisuća kuna za mlade koji su uključeni u rad zajednice

A- A+


Izdvojeni članak

Do Something! Volontirajte u najvećoj organizaciji na svijetu

Iako su mnogi mladi ljudi orijentirani isključivo na svoj krug prijatelja i nemaju ambicije unaprijeđivati lokalnu zajednicu, uvijek postoje svijetli primjeri. Da bi ohrabrili mlade da nešto učine u svojoj zajednici i nesebičnim radom pridonesu promjenama, postoji nagrada koji ih motivira da se uključe u razne projekte.

Uključi se! godišnja je nagrada za mlade koja ih poziva da učine upravo to o čemu i samo ime nagrade govori, da se uključe u rad svoje zajednice. Ove godine od 25 valjanih prijava samo jedna mlada osoba dobit će pet tisuća kuna za doprinos u svojoj zajednici. Dobivanje nagrade ovisi o glasovanju putem interneta.

Izdvojeni članak

Volunteers For Peace – putovanje i zabava uz volontiranje u inozemstvu

Svi projekti koji pomažu razvoju zajednice se vrednuju

Svaka mlada osoba koja doprinosi ostvarivanju pozitivnih društvenih promjena u svojoj lokalnoj zajednici, ali i na nacionanoj razini može dobiti nagradu od pet tisuća kuna u sklopu projekta ‘Uključi se!
Bitno je samo da se radi o osobi koja ima od 15 do 30 godina i koja se nije samoinicijativno prijavila na natječaj.

Mlada osoba koja je na gotovo bilo kojem području bila aktivna, može dobiti ovu financijsku potporu kako bi i dalje bila aktivna u nesebičnom radu u društvu. Područja djelovanja su raznolika, pa tako može biti riječ o kulturi, humanitarnom razvoju, volontiranju, slobodnom vremenu ili pak projektima vezanima uz međugeneracijsku solidarnost.

Oni koji su sami sebe prijavljivali isključeni iz natječaja

Iako je postupak prijava ove godine završio, možete pogledati tko su kandidati i do 9. prosinca glasovati za svojeg favorita. Od 25 prijavljenih, natječu se troje mladih iz srednjih škola te četiri studenta. Sve kandidate možete vidjeti ovdje i dati im svoj glas kako biste ih ohrabrili u daljnjem radu.

Iz Mreže mladih Hrvatske saznajemo da su se na ovogodišnji natječaj prijavile 34 osobe, no zbog toga što su se neki sami prijavljivali i bili stariji od 30 godina, prijave nisu uvažene. Svi ostali koje je predložila neka druga pravna ili fizička osoba imaju šanse osvojiti ovu nagradu i ohrabriti sve mlade da se što više uključe u rad svoje zajednice.

Copy link
Powered by Social Snap