Pretraga

Petogodišnjak pronašao način kako promijeniti svijet

A- A+

Kako netko malen može napraviti bilo kakav utjecaj na veliki svijet? Petogodišnji Toby Little iz Engleske pronašao je svoj način – želi napisati pismo svakoj zemlji članici UN-a, a onda i svijeta. Već je poslao 239 pisama, a jedno od njih stiglo je i u Hrvatsku.

Maleni Toby Little (5) iz Engleske želi svijet učiniti ljepšim mjestom, no umjesto da samo to želi, on je našao i svoj način da to doista i učini. Njegova je misija poslati pismo u svaku zemlju članicu Ujedinjenih naroda, ali i svijeta. Dječak je već poslao mnoštvo pisama,  a jedan je svoj uradak poslao i u Hrvatsku.

Izdvojeni članak

Dječak želi na Mars pa pisao NASA-i! Evo što su mu odgovorili

Pismo je dobio i Jakov iz Hrvatske

Toby je pismo poslao Jakovu iz Hrvatske, piše vecernji.hr

– Bok Jakove, kako si? Imate li lego kocke u Hrvatskoj? Tko je bio kralj Tomislav? Kakvu hranu jedete, zanimalo je petogodišnjaka.

Pismo je dio misije koja je počela ranije ove godine školskom domaćom zadaćom. Tobyjeva je majka objasnila kako djeca u školi dobivaju knjige koje trebaju pročitati kod kuće, a njezin je sin dobio knjigu ‘A Letter to New Zealand’, koja opisuje put jednog pisma. Nakon što je pročitao knjigu, upitao ju je može li on poslati pismo cijelom svijetu, piše Huffington Post.

Poslao pismo u 187 zemalja

Majka je prvo pomislila kako će njegov entuzijazam postupno splasnuti, no 239 pisama kasnije, Toby je i dalje uporan. Dosad je pisma poslao u čak 187 zemalja, a odgovor je dobio iz njih 66. Sada ima i svoju web stranicu imena ‘Writing to the World‘, gdje on i njegova majka bilježe napredak ovog simpatičnog projekta.

Izdvojeni članak

Video: Čudesni dječak (8) iz Rijeke zasvirao s Tommyjem Emmanuelom i digao prepuni Lisinski na noge

Želi pomagati ljudima s kojima se povezao

Tobyjeva misija tu ne staje- on želi pronaći način da pomogne ljudima s kojima se povezao.

– Kada smo počeli pisati pisma, počeli smo s lako dostupnim zemljama. Odjednom, dobili smo adresu u Somaliji. Kad smo počeli istraživati zemlju, Toby je bio vrlo tužan i pitao kako on može pomoći. Zatim smo zajedno tražili dobrotvorne organizacije dostupne djeci, opisala je majka dječaka.

Prikupio 950 dolara za obitelji koje su sve izgubile u katastrofama

Toby je izabrao Shelterbox, organizaciju koja se brine za obitelji i djecu koja su sve izgubili u prirodnim katastrofama. Dječak je već prikupio 950 dolara za pomoć takvim ljudima. Zadnji cilj koji su je postavio ovaj osebujan mladi čovjek jest posjetiti sve zemlje kojima je pisao.

Copy link
Powered by Social Snap