Pretraga

Petorica hrvatskih učenika među najboljim matematičarima svijeta: Ovo su njihova imena

A- A+

Nakon uspjeha na informatičkim olimpijadama, hrvatski učenici biljirali su i na Međunarodnoj matematičkoj olimpijadi. Na najjačem matematičkom natjecanju osvojili su čak pet medalja.

Ovih dana održano je 61. izdanje najjačeg matematičkog natjecanja u svijetu, Međunarodne matematičke olimpijade.

I Hrvatska je imala svoje predstavnike, koji su zabilježili fantastičan rezultat. Kako su izvjestili članovi Povjerenstva Hrvatskog matematičkog društva za međunarodna matematička natjecanja, naši učenici osvojili su čak pet medalja.

Izdvojeni članak

Ni korona ih nije omela: Učenici iz Hrvatske osvojili četiri medalje na prestižnoj olimpijadi

Bernard Inkret i Ivan Vojvodić su osvojili srebrne medalje, Luka Bulić Bračulj, Krešimir Nežmah i Noel Lakić brončane, a Jakov Ljubčić pohvalu! Hrvatska je zauzela 32. mjesto u konkurenciji 105 zemalja svijeta, stoji u priopćenju.

Bernard, Ivan i Krešimir nastupili su kao učenici XV. gimnazije Zagreb, Noel je iz Gimnazije Frane Petrića u Zadru, Luka stiže iz III. gimnazije u Splitu dok Jakov stiže iz Gimnazije Lucijana Vranjanjina u Zagrebu.

Ovogodišnja Međunarodna matematička olimpijada održala se na daljinu zbog trenutne epidemiološke situacije u svijetu. Cjelovite razultate natjecanja po sudionicima možete vidjeti na poveznici.

Petorica hrvatskih učenika među najboljim matematičarima svijeta: Ovo su njihova imena
Share via
Copy link
Powered by Social Snap