Pretraga

Pio osam litara Coca Cole dnevno i istrunuli mu svi zubi

A- A+


Izdvojeni članak

Bizarne činjenice u koje nećete povjerovati

Sklonost pretjerivanju nikad nije dobra osobina, pogotovo ako se radi o pretjerivanju u konzumaciji nezdravih pića. U to se na teži način uvjerio i 25- godišnji Australac William Kennewell koji je godinama pio nevjerojatnih osam litara Coca Cole dnevno, a posljedica je prilično drastična. Mladić je naime izgubo sve zube jer su – istrunuli.

William Kennewell godinama je uživao u litrama i litrama Coca Cole. Oko osam litara ovog gaziranog nezdravog pića ulijevao je u svoj organizam ne razmišljajući o posljedicama. Međutim ignoriranje problema dovelo ga je do još većih problema. Dvadesetpetogodišnji mladić je uspio izgubiti sve zube i sada nosi zubalo.

Izdvojeni članak

Krafne na čelu, ljubljenje kvaka, insekti na glavi-najbizarniji japanski trendovi

Radio u hotelu i imao pristup Coli cijeli dan

Australski mladić koji inače radi kao recepcionar u jednom hotelu godinama je ignorirao upozorenja svojeg zubara. Iako mu je više puta natuknuto da ako nastavi piti toliko gaziranih pića, osobito Coca Cole, postoji velika mogućnost da izgubi sve zube već sad u mladosti.

Međutim tvrdoglavi Willam je nastavio piti litre Coca Cole dnevno, a osim što je posljedica gubitak zubiju, ova neodgovorna navika dovela je i do otrovanja krvi.
– Sve je počelo zato što nisam veliki obožavatelj vode, a kako radim u hotelu imam lagan pristup velikim količinima Cole, priznao je ovaj mladić za Daily Mail.

Može li na Coca Colu ići upozorenje da je štetna?

Nakon što su mu svi zubi istrunuli, ovaj mladić morao je nabaviti zubnu protezu. S novim ali umjetnim zubima njegovo se zdravstveno stanje poboljšalo, no nikad neće preboliti ovu lošu naviku.
Australski liječnici su kroz Williamov primjer pokušali upozoriti mlade ljude koliko zapravo može biti štetno prekomjereno ispijanje Coca Cole.

Jedan od prijedloga koji su uputili institucijama je da se na sva gazirana pića stavi upozorenje o štetnosti, međutim taj prijedlog nije zaživio.
Svejedno u Australiji se bore s ovim problemom, jer više od 56 posto djece pije gazirana ili druga slatka pića barem jednom dnevno.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap