Pisala maturu umjesto kćeri pa je uhitili

Jedna je 50-godišnja Francuskinja uhićena u srijedu jer je umjesto kćeri pristupila ispitu iz engleskog jezika. Prevaru je prijavila nastavnica koja je shvatila da ispit ne piše ista gimnazijalka koja je pristupila testiranju iz filozofije.

Ako ste pomislili da se skandali na državnoj maturi događaju samo kod nas gorko ste se prevarili. Naime, jučer je u Parizu privedena 50-godišnjakinja pod sumnjom da je pisala ispit iz engleskog jezika umjesto svoje kćeri.

Nastavnica koja je čuvala pristupnike shvatila je da ispit ne piše ista ona gimnazijalka koja je pristupila testiranju iz filozofije nekoliko dana ranije. Svoje je sumnje iznijela ravnatelju koji je ‘prevaru u tijeku’ prijavio policiji.

– Ženu koja je pristupila ispitu uočila je nastavnica koja zna kako dotična maturantica izgleda. Ubrzo je shvatila da se ne radi o istoj osobi te smo odmah poduzeli nužne mjere, rekao je ravnatelj pariške škole u kojoj se incident dogodio.

Prevaranticu je policija privela na ispitivanje, a posljedice za njenu kći još nisu poznate. Obrada je u tijeku, pišu francuski mediji.

Odgovori