Pretraga

Pitali smo Agenciju za odgoj i obrazovanje hoće li se zbog korone odgoditi državna natjecanja

A- A+

Ministrica Blaženka Divjak u petak je poslala uputu školama da odgode sva putovanja u inozemstvo, a Centar civilne zaštite nekoliko dana kasnije preporučio da se odgode sva okupljanja s više od tisuću ljudi. Pojavila se tako, po društvenim mrežama, i informacija da se odgađaju planirana državna natjecanja za učenike osnovnih i srednjih škola. Ipak, iz Agencije za odgoj i obrazovanje kažu kako, iako prate situaciju, još ne razmišljaju o tome.

foto: Ani Kolleshi za Unsplash

– Agencija prati razvoj širenja korona virusa, upute Ministarstva znanosti i obrazovanja kao i upute i preporuke HZJZ-a za postupanja u odgojno-obrazovnim ustanovama te će i nadalje postupati sukladno uputama i preporukama MZO-a i HZJZ-a.

Izdvojeni članak

Ministarstvo izdalo uputu fakultetima: Odgodite sva putovanja u inozemstvo!

 Tako su iz Agencije za odgoj i obrazovanje odgovorili na naše pitanje hoće li se zbog korone odgoditi državna natjecanja.

Naime, po društvenim se mrežama proteklih dana pojavila informacija kako Agencija planira odgoditi, pa čak i otkazati, natjecanja za najbolje učenike osnovnih i srednjih škola.

– Trenutno se ne razmatra mogućnost odstupanja od provedbe natjecanja u planiranim terminima, jasno su nam odgovorili iz Agencije.

Podsjetimo, ministrica Blaženka Divjak u petak je poslala uputu školama da odgode sva putovanja u inozemstvo, a potom je isto preporučila i fakultetima.

Centar civilne zaštite nu međuvremenu je preporučio da se odgode sva okupljanja s više od tisuću ljudi. No, napominjemo kako se državna natjecanja održavaju u Hrvatskoj i kako na njima nema tisuću ljudi.