Pretraga

Pitali smo ravnatelje u Istri jesu li spremni za uvođenje online nastave: ‘Sve je došlo iznenada’

A- A+

Zbog straha od koronavirusa Istarske škole od petka će zatvoriti svoja vrata za učenike, a nastava će se odvijati virtualno. Budući da za pripremu novog oblika obrazovnog procesa imaju samo dva dana, pitali smo ravnatelje nekoliko tamošnjih osnovnih škola, što očekuju od takvog oblika nastave. Vrlo su optimistični, a neki kažu da je sve već spremno.

pixabay.com

– Očekujemo da će online sustav nastave svakako funkcionirati, no ne znamo još kako. Tek smo sinoć dobili dopis te smo još uvijek u dogovorima. Imamo sastanke s učiteljima, no tijekom današnjeg dana sve trebali bismo sve znati, govori nam Loreta Ribarić, ravnateljica pulske OŠ Centar.

Izdvojeni članak
učionica

Zatvaraju se škole u Istri: Ministarstvo svima poslalo upute za provedbu nastave na daljinu!

Ministarstvo znanosti i obrazovanja, podsjećamo, sinoć je najavilo kako će se nastava u Istri od ponedjeljka odvijati na daljinu – za učenike osnovnih škola putem HRT-3, a za ostale putem virtualnih učionica.

– U virtualnoj učionici svaki će učitelj moći imati nastavu s djecom, objašnjava ravnateljica.

Dodaje kako to neće biti problem jer su današnji učenici informatički jako vješti.

– Za nas je to sve nas novo. Mislim da će sve funkcionirati, ali moramo vidjeti. Današnji dan posvećen je predviđanju, zaključila je Ribarić.

Pripreme teku…

Izdvojeni članak

[UŽIVO] Pogledajte što se sve danas događalo vezano uz koronavirus i obrazovanje

Alma Tomljanović, iz OŠ Šijana u Puli, istaknula je da rade dan-po-dan, ali da će u ponedjeljak sve biti spremno.

– Pripreme teku, formiramo virtualne učionice. Radimo prema napucima ministarstva. Ne mogu znati kako će sve izgledati, teško mi je bilo što reći. Baza je napravljena, kaže ravnateljica.

Iako je uvjerena da s tehnološke strane neće biti problema, smatra kako kvaliteta takve nastave neće biti ista kao u školi jer tehnologija ne može zamijeniti neposredni rad s učenicima.

‘Mi smo već spremni’

Bojan Burić, ravnatelj OŠ Vladimira Nazora Rovinj, ističe kako ‘sve nekako teče iznenada’, ali dodaje da su još jutros obavili sve neophodne pripreme za početak online nastave.

– U svijetu takva stvar nije neka novost pa ne vidim zašto bi bilo problema. Napravili smo već virtualne zbornice i učionice, ističe Burić.

Dobrim vidi i činjenicu da će učenici nižeg razreda nastavu slušati na Trećem programu HRT-a.

– To je jedno veliko rasterećenje za djecu, jer se neće morati zamarati s dodatnim programima, zaključuje ravnatelj.

Sve vijesti o nastavi u vrijeme epidemije koronavirusa pratite u našem članku UŽIVO.

SUDJELUJTE U ANKETI: