Pretraga

Pitali smo ZET hoće li poskupjeti pokazi za studente i učenike, evo kako odgovaraju

A- A+

Prošloga tjedna najavljena je mogućnost poskupljenja ZET-ovih tramvajskih karata. Nju, pomalo neobično, nije najavila Uprava ZET-a, nego čelni čovjek Sindikata ZET-a. ZET-u smo se stoga obratili s upitom planira li se povećanje cijene mjesečnih pokaza za studente i učenike, a iz službe za odnose s javnošću kažu kako nemaju u najavi nikakva poskupljenja.

Foto: srednja.hr

– Posve je jasno da, s obzirom na cijene derivata, na cijene plina, građevinskog materijala, nekakvu puzajuću inflaciju, posve je jasno da će doći i da treba doći do korekcije cijena ZET-ovih karata, rekao je prilično konkretno prošlog tjedna na HRT-u Dražen Jović, šef Sindikata ZET-a.

Rekao je i da je teško ‘izračunati koliko bi točno trebala biti karta, ali vjerojatno će se kretati negdje oko osam kuna te da bi to bilo realno s obzirom na trenutna poskupljenja. Jović smatra i da da bi postojeće karte od četiri, sedam i deset kuna trebalo objediniti u kartu s jedinstvenom cijenom.

Izdvojeni članak

Poskupljuju tramvajske karte u Zagrebu, sindikalist iz ZET-a otkrio koliko bi trebale koštati

S obzirom na to da studenti i učenici većinom koriste mjesečne i godišnje pokaze, Sindikatu ZET-a poslali smo upit oko toga i planira li se poskupljenje tih pretplatnih karata, ali odgovor do zaključenja ovog teksta nismo dobili. Zato su nam odgovorili iz službe za odnose s javnošću samog Zagrebačkog električnog tramvaja. Uz to hoće li poskupjeti pokazi za studente i učenike, pitali smo ih kada bi trebalo doći do poskupljenja koje je najavio čelnik Sindikata. Oni, pak, tvrde – u najavi nema nikakvih poskupljenja.

– Grad Zagreb i ZET socijalno su osjetljivi partneri prema korisnicima prijevozne usluge i na tim temeljima se definira tarifna politika, no trenutno nemamo u najavi poskupljenje usluga prijevoza. Ističemo kako kao i u drugim metropolama, primarni cilj poslovanja javnih gradskih prijevoznika nije isključivo profit već realizacija i dostupnost usluge svim kategorijama korisnika, poručuju iz ZET-a.

Pitali smo ZET hoće li poskupjeti pokazi za studente i učenike, evo kako odgovaraju
Share via
Copy link
Powered by Social Snap