Pretraga

Pitanja koja trebate postaviti poslodavcima na razgovoru za posao

A- A+

Postoji mnoštvo savjeta o tome kako odgovarati na pitanja koja postavljaju poslodavci na razgovorima za posao, ali malo toga se zna o tome koja pitanja trebaju intervjuirani postaviti njima. Postoje prava pitanja koja ukoliko ih postavite, pokazuju poslodavcu da ste vjerojatno prava osoba za radno mjesto.

Puno smo pisali o tome kako se ponašati na razgovoru za posao, kako odgovarati na pitanja kako bi se poslodavcima predstavili u što boljem svjetlu. Na kraju svakog intervjua oni ostavljaju mjesta za pitanja kandidata, a ako postavite ona prava, mogli biste se istaknuti kao idealan kandidat, piše Business Insider.

Izdvojeni članak

Video: Studentica iz Srbije originalnim videom osvojila poslodavca i posao

Koja su očekivanja poslodavca od vas

Bitno je znati koje su obaveze, zadaci i očekivanja od vas kao zaposlenika tvrtke, i o tome kako baš vi možete pomoći da tvrtka ostvari svoje ciljeve. Pametno bi bilo da postavite pitanja o napretcima tvrtke u posljednjih godinu dana, te da li oni misle da su napredovali ili ostali na mjestu, te koji su njihovi dalji planovi.

Pitajte ih koja su specifična znanja koja bi trebao imati idealni kandidat, te postoji li mogućnost edukacije u tvrtci, te kako se odnose prema tom dijelu posla.

Izdvojeni članak

Zašto su današnji razgovori za posao toliko iscrpljujući

Kakav bi bio idealan zaposlenik

Dobro ih je upitati i koje su vaše obaveze i kako bi se idealan kandidat trebao ponašati u tvrtci kako bi zaradio dobru osjenu kao zaposlenik. Pokažite zanimanje za politiku vodstva, kakav je stil voditelja posla i koji tipovi zaposlenika su uspješni u baš toj kompaniji, a koji nisu.

Kako ne biste kod kuće grizli nokte očekujući poziv od poslodavca, slobodno ga upitajte kada ćete znati za koja su se odlučili, a ako ne dobijete posao, slobodno pitajte zbog čega su se odlučili za nekog drugog, a ne za vas. To bi vam moglo uvelike pomoći na razgovoru za drugi posao.

Pitanja koja trebate postaviti poslodavcima na razgovoru za posao
Share via
Copy link
Powered by Social Snap