Pretraga

Pjevanje u bendu: Od hobija do sjajnog ljetnog posla

A- A+

Ljeto se polako bliži kraju, no postoji još zanimljivih ljetnih poslova koje vam nismo otkrili. Jedan od njih je pjevanje u bendu.

U bendu sasvim slučajno

Tek što je položila prvu godinu Glazbene akademije, Domenica je odlučila spojiti ugodno s korisnim i priključiti se grupi Primera koja često nastupa na njenom otoku Korčuli.

– Dogodilo se to sasvim slučajno. Zvao me član grupe i pitao mogu li s njima pjevati na vjenčanju jer su ostali bez vokalistice. Budući da sam se i prije bavila pjevanjem nije bilo razloga da ne prihvatim, kazala je naša sugovornica.

Kroz srednju školu Domenica je već pjevala u bendovima s kojima je nastupala na maturalnim zabavama i norijadama, pa joj se nije bilo teško snaći na prvoj probi pred novim članovima.

– Imala sam jednu probu na kojoj su me prvi puta čuli, a sljedeću subotu sam već prikupila pjesme i pjevala, otkrila nam je.

Za par vikenda više love nego nekima u cijelo ljeto

Svoj ljetni posao Domenica je započela već u svibnju, no s dolaskom ljeta njeni radni dani su se produžili. Umjesto vikendom, sada pjeva i tijekom tjedna.

– U bendu nas je troje i nastupamo uglavnom po Korčuli, tako da moramo doći samo par sati prije nego je dogovorena gaža da postave instrumente i da se uštimamo. Vjenčanja su napornija iako su meni draža, jer su otmjenija nego kafići u kojima je teško pjevat zbog malog prostora, vrućine i dima, tvrdi mlada glazbenica.

Naravno nije se moglo izbjeći ni pitanje zarade, koja je po Domenicinim riječima sjajna. – U par vikenda zaradim kao netko tko radi cijeli mjesec. Pošto pjevam od petog mjeseca polako sam trošila na izlaske, shopping… Ali svakako planiram otići na neko veće putovanje, zaključila je plavokosa glazbenica.