Pretraga

Plaća preko 20.000 kuna: Kontrola leta zapošljava više mladih, provjerite koji su uvjeti

A- A+

Prema portalu Mojaplaca.hr, prosječna neto plaća zaposlenih u kontroli leta u Hrvatskoj iznosi oko 20.500 kuna. Dobra vijest za sve one koji se vide u toj karijeri jest da Hrvatska kontrola zračne plovidbe zapošljava više mladih osoba.

Screenshot: YouTube

– Znaš li da hrvatski zračni prostor dnevno preleti i do 3000 zrakoplova? Hrvatska kontrola zračne plovidbe traži nove ljude koji će ih budno pratiti. Tražimo do 12 polaznika osposobljavanja za oblasne radarske kontrolore i do 10 polaznika osposobljavanja za toranjske kontrolore, stoji u oglasu za ovaj posao.

Izdvojeni članak

Iskustvo studentice koja se prijavila za posao kontolorke leta

Na oglas se mogu prijaviti osobe koje su rođene 1991. ili mlađe, imaju završenu četverogodišnju srednju školu te dobro govore hrvatski i engleski jezik i državljani su Republike Hrvatske ili zemlje članice EU. Prednost imaju osobe sa završenim sveučilišnim preddiplomskim studijem iz područja zračnog prometa, sveučilišnim preddiplomskim studijem tehničke struke, gimnazijom ili srednjom školom tehničke struke, no to nije uvjet. Osoba mora zadovoljiti na zdravstvenom pregledu koji se obavlja na trošak poslodavca.

Kako se navodi u natječaju, kandidat bi trebao imati visoko razvijene komunikacijske vještine, sklonost timskom radu i visoku motivaciju za zanimanje kontrolora zračnog prometa. Bitno je i da kandidat ima sposobnost brzog i točnog donošenja odluka, izvanredne sposobnosti pamćenja, percepcije i pažnje, visoku razine koncentracije i odličnog snalaženja u prostoru i vremenu, samodisciplinu i socijalnu zrelost te visoku toleranciju na stres, emocionalnu stabilnost i smirenost.

Ovaj natječaj otvoren je do 9. listopada, a uz e-prijavu potrebno je priložiti:

  • životopis,
  • presliku svjedodžbe o završenom studiju ili presliku svjedodžbe srednje škole s potvrdama o položenim ispitima državne mature,
  • uvjerenje o nepokretanju kaznenog postupka ne starije od šest mjeseci,
  • dokaz o radnom iskustvu (elektronički zapis HZMO),
  • domovnicu ili dokaz o državljanstvu države članice Europske unije,
  • presliku svjedodžbe ili certifikata o znanju engleskog jezika

Više o natječaju i načinu prijave možete doznati na poveznici, a iskustvo studentice koja se prijavila za ovaj posao pročitajte u članku ovdje.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap