Pretraga

Platila bandu da joj ubije roditelje

A- A+

Mlada Indijka se odlučila usprotiviti svojim roditeljima na ekstreman način, naručivanjem ubojice da ih smakne. Manpreet Kaur, iz manjeg indijskog grada Sangrura je smatrala da je jedini način da izbjegne ugovoreni brak taj da ubije roditelje.

Ugovoreni brakovi česta su praksa u Indiji, te razlog za mnoge sukobe između roditelja i njihove djece. Nedavno smo pisali o slučaju u kojem su roditelji bili ti koji su ubili svoju kćer nakon protivljenja ovom običaju, no čini se da zle namjere mogu ići i u drugom smjeru.

Manpreet se sukobila sa roditeljima nakon što su se usprotivili njezinoj želji da se uda za mladog Gurmeet Singha, te joj našli puno starijeg uglednog budućeg muža. Djevojka se odlučila za ekstremno riješenje čiji konačni ishod je bilo ubojstvo njezinih roditelja i brata. Za cijenu od približno 10.000 dolara skupina ubojica je u dva navrata pokušala izvršiti svoj zadatak.

U jednom od pokušaja skupina je preskočila ogradu imanja Manpreetinih roditelja i ubila domara kojeg je zatekla. Buka je probudila vlasnike kuće te je izbjegnut najgori scenarij. Neposredno prije zadnje pokušaja policija je uspjela uhititi skupinu, koja je ubrzo priznala svoj zločin.

Čini se da ni roditelji nisu sigurni od zlih planove svoje djece. Indijska tradicija ugovaranja brakova bi mogla zadavati sve više problema društvu koje se velikom brzinom otvara prema svijetu. Sve manje djevojaka, pod utjecajem Zapada, vidi smisao u takvim zahtjevima svojih roditelja.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap