Pretraga

Plenković najavio popuštanje mjera: Od ponedjeljka se otvaraju terase kafića, a još je jedna novost

A- A+

U tijeku je sjednica Vlade RH na kojoj je ministar zdravstva Vili Beroš kazao kako se u Hrvatskoj posljednjih dana bilježi rast broja novozaraženih. U posljednja 24 sata imamo 544 novih slučajeva zaraze covidom-19, a udio novozaraženih u broju testiranih je 8,46%. Unatoč tome, od ponedjeljka će se popustiti neke mjere pa se tako ponovno otvaraju terase ugostiteljskih objekata, a bit će i dozvoljeni treninzi u dvoranama.

Screenshot: Facebook, Nova TV

– I dalje moramo zadržati veliki oprez. Danas smo uz Dansku zemlja koja ima najmanju tjednu incidenciju novozaraženih u EU. Na tom tragu dobro je da je smanjen i broj novozaraženih i broj hospitaliziranih i broj ljudi na respiratorima, broj preminulih. Po svim pokazateljima situacija je bolja, ali i dalje zahtjeva veliki oprez, rekao je u uvodu današnje sjednice Vlade RH premijer Andrej Plenković.

Otvaraju se terase kafića

Nakon što je nedavno ugostiteljima dozvoljena prodaja kave za van, od ponedjeljka se otvaraju i terase kafića.

– Da bismo i dalje bili odgovorni na način kako nastojim zaštiti građane od pandemije koronavirusa, nakon niza konzultacija sa svim resorima, a o tome će Stožer sutra nešto detaljnije govoriti, intencija je da se od 1. ožujka omogući rad ugostiteljskih objekata, uz ovo sve što je do sada bilo relaksirano, na terasama i na otvorenim prostorima. Dakle, to je bitna novost u odnosu na postojeći režim i smatramo da je to dobro s obzirom na okolnosti u kojima se sada nalazimo, ali uz propisane epidemiološke mjere o čemu će sutra više govoriti potpredsjednik Božinović i ministar Beroš, rekao je Plenković na sjednici Vlade koja je još uvijek u tijeku.

Dozvoljeni i treninzi u dovranama

Nedavno su otvorene teretane i fitness centri, a nove dobra vijesti stižu za sportaše – u ponedjeljak će biti dozvoljeno i treniranje sportova u dvoranama.

– U vezi sporta, omogućit će se održavanje treninga u zatvorenim prostorima, s tim da će tu biti određenih specifičnosti s obzirom na kontakt sportove i kolektivne sportove, tako da će sutra o razini epidemioloških mjera detaljnije govoriti ministar Beroš i Capak, rekao je Plenković.

Naglasio je kako će se i dalje pratiti epidemiološka situacija te u skladu s njom donositi nove mjere.

– Ako se situacija pogorša, uvijek se može donijeti odluka koja će te mjere učiniti restriktivnijima nego što će biti od 1. ožujka, naglasio je Plenković.

Plenković najavio popuštanje mjera: Od ponedjeljka se otvaraju terase kafića, a još je jedna novost
Share via
Copy link
Powered by Social Snap