Pretraga

Plenković najavio popuštanje mjera: Od ponedjeljka se otvaraju terase kafića, a još je jedna novost

A- A+

U tijeku je sjednica Vlade RH na kojoj je ministar zdravstva Vili Beroš kazao kako se u Hrvatskoj posljednjih dana bilježi rast broja novozaraženih. U posljednja 24 sata imamo 544 novih slučajeva zaraze covidom-19, a udio novozaraženih u broju testiranih je 8,46%. Unatoč tome, od ponedjeljka će se popustiti neke mjere pa se tako ponovno otvaraju terase ugostiteljskih objekata, a bit će i dozvoljeni treninzi u dvoranama.

Screenshot: Facebook, Nova TV

– I dalje moramo zadržati veliki oprez. Danas smo uz Dansku zemlja koja ima najmanju tjednu incidenciju novozaraženih u EU. Na tom tragu dobro je da je smanjen i broj novozaraženih i broj hospitaliziranih i broj ljudi na respiratorima, broj preminulih. Po svim pokazateljima situacija je bolja, ali i dalje zahtjeva veliki oprez, rekao je u uvodu današnje sjednice Vlade RH premijer Andrej Plenković.

Otvaraju se terase kafića

Nakon što je nedavno ugostiteljima dozvoljena prodaja kave za van, od ponedjeljka se otvaraju i terase kafića.

– Da bismo i dalje bili odgovorni na način kako nastojim zaštiti građane od pandemije koronavirusa, nakon niza konzultacija sa svim resorima, a o tome će Stožer sutra nešto detaljnije govoriti, intencija je da se od 1. ožujka omogući rad ugostiteljskih objekata, uz ovo sve što je do sada bilo relaksirano, na terasama i na otvorenim prostorima. Dakle, to je bitna novost u odnosu na postojeći režim i smatramo da je to dobro s obzirom na okolnosti u kojima se sada nalazimo, ali uz propisane epidemiološke mjere o čemu će sutra više govoriti potpredsjednik Božinović i ministar Beroš, rekao je Plenković na sjednici Vlade koja je još uvijek u tijeku.

Dozvoljeni i treninzi u dovranama

Nedavno su otvorene teretane i fitness centri, a nove dobra vijesti stižu za sportaše – u ponedjeljak će biti dozvoljeno i treniranje sportova u dvoranama.

– U vezi sporta, omogućit će se održavanje treninga u zatvorenim prostorima, s tim da će tu biti određenih specifičnosti s obzirom na kontakt sportove i kolektivne sportove, tako da će sutra o razini epidemioloških mjera detaljnije govoriti ministar Beroš i Capak, rekao je Plenković.

Naglasio je kako će se i dalje pratiti epidemiološka situacija te u skladu s njom donositi nove mjere.

– Ako se situacija pogorša, uvijek se može donijeti odluka koja će te mjere učiniti restriktivnijima nego što će biti od 1. ožujka, naglasio je Plenković.

premijer andrej plenković
Share via
Copy link
Powered by Social Snap