Pretraga

Plišanca iz ruševina škola proglasila počasnim učenikom, a onda se dogodio nevjerojatan obrat

A- A+

Gimnazija Sisak odlučila je plišanom medvjediću pande, koji se nalazio u ruševinama zgrade koja je stradala u potresu još 2020. godine, dati novi dom i to upravo u njihovoj školi. Na Facebooku su objavili kako su ga pronašli i da je od sada medvjedić njihov počasni učenik, a onda su u manje od 24 sata uspjeli pronaći njegovu pravu vlasnicu.

plišani medvjedić pande u ruševinama nakon potresa u Sisku

Foto: Facebook | Gimnazija Sisak

Nakon skoro tri godine od potresa koji je pogodio Petrinju, Sisak i okolna područja, obnova je na rijetkim objektima tek krenula. Tako na ulicama Siska traje rušenje određenih zgrada, a iz Gimnazije Sisak naletjeli su na jedan prizor koji malo koga ostavlja ravnodušnim.

– Ova fotografija priča priču, najtužniju i najsretniju. Priču o sisačkoj povijesti, o sisačkim ulicama, kućama, priču o 10 sekundi koje su zauvijek promijenile vizuru našeg grada i oblikovale naše živote. Ova fotografija priča najtužnije priče o srušenim domovima, o prisilno ostavljenim uspomenama, o zaboravljenim, prašnjavim komadićima nečijih života, priču o vremenu kad zelenom, crvenom i žutom nismo bojali bojanke nego mjerili sigurnost, kad 3, 4 i 5 nisu bile ocjene već simbol koliko brzo skočiš iz kreveta, stoji u objavi Gimnazije Sisak na Facebook.

‘Najtužnija od svih je priča o komadićima djetinjstava koja su morala biti ostavljena, napuštena u prašini u brzini odlaska’

Na fotografijama se vidi bager i razrušeni dio zgrade, a iz ruševina viri igračka plišane pande.

– Najtužnija od svih je priča o komadićima djetinjstava koja su morala biti ostavljena, napuštena u prašini u brzini odlaska, u potrazi za sigurnijim domom. I dok vam glavom prolaze slike tuđih života, dok mozak pokušava učiniti manje neprirodnim prizor dječijeg plišanca na vrhu ruševine, dok djetinjstvo cijele jedne generacije stane u jednu jedinu prašnjavu pandu, shvatite da ova slika priča i najljepše priče, istaknuli su iz Gimnazije Sisak.

Plišani medvjedić od sada je počasni učenik Gimnazije Sisak

Tako su odlučili udomiti plišanu pandu u svojoj školi i učinili su ga njihovim počasnim učenikom.

– On je sad učenik koji nikad više neće biti ostavljen i zaboravljen. Priprema joj se kupanac i planira se njena selidba pri povratku u našu školu jer i mi znamo kako je to izgubiti svoj dom. Dragi medvjediću, obećajemo ti da ćeš s nama zauvijek imati dom, poručili su iz Gimnazije Sisak.

Izdvojeni članak

Studenti pokrenuli humanitarnu akciju, prikupljaju igračke za djecu s razvojnim i socijalnim rizicima

U manje od 24 sata škola je pronašla vlasnicu počasnog plišanog učenika

No, nije prošlo niti 24 sata nakon ove objave na društvenim mrežama, a iz škole su objavili kako su uspjeli pronaći vlasnicu njihovog plišanog počasnog učenika.

– Stupili smo u kontakt s vlasnicom pande. Panda se zove Ines, ima 15 godina i vlasnici je stigla kao poklon od brata iz Austrije. Od sveg izgubljenog, a iz stana su uspjeli uzeti samo osnovno, za njom su žalili najviše. Danas Ines ide kući, a vama hvala što ste učinili jednu obitelj sretnom i spasili nečije voljene uspomene Iako fizički napušta naše učionice, Ines će za nas uvijek biti počasna gimnazijalka, istaknuli su iz škole.

Dopuna teksta 9. ožujka u 16:30

Nakon što smo objavili ovu vijest, Gimnazija Sisak je na Facebooku javila kako će Ines ipak ostati u njihovoj školi kao počasna učenica.

– Došao je gospodin pokupiti Ines da ju vrati u prvotni dom…no, iz razgovora s osobljem škole, shvatio je da će Ines ipak biti sretnija među učenicima. Punog srca i s osmijehom od uha do uha smo vratili Ines u učionicu i već se aktivno uključila u nastavu te je danas sudjelovala na satu Francuskog i čak je pisala provjeru iz razumijevanja teksta, sotji u Facebook objavi Gimnazije Sisak.

Copy link
Powered by Social Snap