Pretraga

Počele su prijave za studentske domove

A- A+

www.ezadar.hr

Počele su prijave za smještaj u studentske domove za 2012./2013. akademsku godinu u Zagrebu. Prijave se podnose u Studentski centar u Zagrebu na adresu Savska cesta 25, 10.000 Zagreb radnim danom od 27. lipnja do 27. srpnja u vremenu od 8 do 20 sati.

Ovdje možete saznati, ukoliko ste brucoš ili student više godine, koji su kriteriji za izravno upisivanje te izračun bodova i kriterije za one koji ne ostvaruju pravo na izravan upad.

Dokumenti i rok za natječaj

Za natječaj morate predati:

– popunjeni, potpisan i ovjeren obrazac (A i B) za prijavu studenata, bilo redovnih koji su upisali višu godinu ili brucoša.

– potvrdu o prebivalištu

– dokaz o uplati troškova natječajnog postupka

– indeks na uvid

– svjedodžbe svih razreda srednje škole (brucoši)

Izravan upis

Pravo na izravan upis imaju studenti čiji je prosjek svih položenih ispita veći od 4,499 i nemaju zaostajanja tijekom studiranja.

Brucoši koji imaju pravo na izravan upis moraju imati prosjek svih srednjoškolskih razreda 5,000.

Neizravan upis

Studentima viših godina također se izračunava osobni prosjek na tri decimale i dijeli sa svim prijavljenim studentima istog visokog učilišta i množi s 1.000, s tim da ne smiju imati zaostajanje tijekom studiranja.

Studentima koji imaju zaostajanje od jedne godine prosjek se množi s 900, a dvije godine zaostajanja s 500.

Brucoši ostvaruju broj bodova na temelju uspjeha svih razreda srednjoškolskog obrazovanja tako što im se izračuna osobni prosjek na tri decimale i dijeli s prosjekom svih prijavljenih brucoša i množi s 1.000.

Dokumenti za dodatne bodove

Ukoliko ste dobitnik nekih nagrada ili srednjoškolskih natjecanja, do trećeg mjesta, položili ste državnu maturu A razine s više od 90 posto, priložite dokument s uvjerenjem ustanove.

Dodatne bodove ostvarujete i ako ste dijete branitelja, živite u izvanbračnoj zajednici, nemate jedno ili oba roditelja, braća ili sestre redovno se školuju izvan prebivališta, roditelji su vam nezaposleni, invalid ste ili u obitelji imate osobu s invaliditetom te za sve navedeno trebate podnijeti određenu dokumentaciju.

Studenti koji se prijavljuju na najtečaj moraju donijeti dokumentaciju osobno uz predočenje indeksa ili iksice, a brucoši mogu ili doći osobno ili poslati preporučeno poštom na gore navednu adresu.

Rezultati natječaja bit će objavljeni 18. kolovoza na oglasnoj ploči i na stranici www.sczg.hr na kojoj možete naći i sve dodatne informacije vezane uz natječaj.

Počele su prijave za studentske domove
Share via
Copy link
Powered by Social Snap