Pretraga

Počelo produljenje i izrada studentskih i učeničkih pokaza ZET-a: Na nekoliko detalja trebate obratiti pozornost

A- A+

Od početka ovog tjedna studenti i učenici mogu produljiti postojeći ili izraditi novi pokaz za javni gradski prijevoz u Zagrebu, za novu akademsku odnosno školsku godinu. Prošlogodišnje učeničke pretplatne karte valjane su do 30. rujna, dok iz ZET-a napominju kako su studentski statusi valjani do 31. listopada. Daljnje je pak produljenje profila preduvjet za sve korisničke skupine u kontekstu kupnje mjesečnih ili godišnjih kupona.

Fotomontaža / srednja.hr

Učenici i studenti koji već imaju ZET karticu ne trebaju izrađivati novu, no trebaju produljiti učenički, odnosno studentski status i to na bilo kojem prodajnom mjestu ZET-a, uz ovjereni obrazac Zahtjeva.

Produljenje statusa se ne naplaćuje

Izdvojeni članak

Studenti, ako tražite stan ovo uzmite u obzir: U dijelu Zagreba tramvajske se linije ukidaju na godinu i pol

Važno je istaknuti i da se produljenje statusa ne naplaćuje, niti je potrebna nova fotografija, već se prilikom dolaska na prodajno mjesto ažuriraju podaci na postojećoj kartici korisnika.

– Prateći suvremene modele poslovanja, a s ciljem podizanja učeničkih i studentskih standarda, od 1. rujna, bit će omogućeno i znatno jednostavnije produljenje postojećih pretplatnih karata za javni gradski prijevoz, koje će se moći obaviti na svim prodajnim mjestima ZET-a, kao i kioscima ugovornih partnera (Tisak i iNovine), ističu iz ZET-a u svojoj obavijesti.

Dodaju da će tako produljenje profila na pretplatnim kartama, zahvaljujući informatičkoj povezanosti s elektroničkom bazom podataka učenika osnovnih i srednjih škola (e-Matica), kao i sa studentskom elektroničkom bazom (ISAK), biti omogućeno polaznicima onih obrazovnih institucija koji se nalaze u sustavima, odnosno pravovremeno ažuriraju podatke za nadolazeću školsku ili akademsku godinu i to bez prethodnog ovjeravanja Zahtjeva ZET-a u tajništvima obrazovnih institucija.

No, unatoč povezanosti sustava, može se dogoditi da se netko neće nalaziti unutar njega. U tom je slučaju, za produljenje profila postojećih pretplatnih karata, potrebno dostaviti na prodajno mjesto ZET-a i prethodno ovjeren obrazac Zahtjeva.

Prvašići i brucoši iz mjesta u okolici Zagreba moraju obaviti određene ovjere

Izdvojeni članak

Grad se puni, a radovi se nastavljaju punom parom: Ovaj tjedan trasu mijenja čak 7 tramvajskih linija!

Učenici prvih razreda srednjih škola i studenti prve akademske godine, kojima je prebivalište na području gradova Velike Gorice i Zaprešića, moraju ovjeriti Zahtjev ZET-a u obrazovnoj instituciji koju pohađaju, kao i u nadležnoj službi Grada.

Redoviti studenti, kao i učenici s prebivalištem na području općina Bistra, Stupnik, i Luka obvezni su radi ostvarivanja prava na subvenciju Zahtjev ovjeriti u nadležnoj službi općine.

Učenici i studenti druge, treće ili četvrte godine, s područja Velike Gorice i Zaprešića, za produljenje profila neće trebati ovjeravati Zahtjev ZET-a u obrazovnoj instituciji i poglavarstvima, već će potrebno ažuriranje podataka na postojećoj pretplatnoj karti moći obaviti, od prvog dana mjeseca rujna, na svim prodajnim mjestima ZET-a, kioscima Tiska i iNovina, ukoliko će se nalaziti u odgovarajućoj elektroničkoj bazi podataka.

– Novim korisnicima predlažemo da ZET karticu izrade što prije, jer potvrda o predanom zahtjevu za izradu kartice nije zamjena za valjanu kartu, u zaključku naglašavaju iz Zagrebačkog električnog tramvaja.

Copy link
Powered by Social Snap