Pretraga

Počelo je: Učenici pozitivni na koronavirus, nekoliko razreda već je u samoizolaciji

U istarskoj županiji učenici su pozitivni na koronavirus, zbog čega je za dva razreda iz škola u Buzetu određena samoizolacija. U samoizolaciji je i čitav razred jedne splitske škole, ali maturantica te škole još čeka nalaz.

Foto: Unsplash

Kako piše N1, mjere samoizolacije radi COVID-19 pozitivnih učenika određene su za dva razreda i izloženo nastavno osoblje iz Buzeta. Riječ je o učenicima Osnovne škole ‘V. Gržalja’ Buzet i Srednje škole Buzet. Kako su izvijestili iz stožera Istarske županije, u tijeku je provođenje protuepidemijskih mjera i dekontaminacija prostora škola.

N1 prenosi i da je u samoizolaciji razred iz splitske II. gimnazije. Učenica tog razreda još čeka nalaz.

Koronavirus ušao u školu: Zaraženo četiri nastavnika, prelaze na online nastavu

– Radi se o učenici četvrtog razreda gimnazije. Ako nalaz učenice bude pozitivan, razred ide u izolaciju 14 dana, a ako bude negativan, učenici će ići nazad u školu, rekao je za N1 Tomislav Đonlić, pročelnik za obrazovanje u Splitsko-dalmatinskoj županiji.

Upitan što ako se simptomi bolesti razviju nekoliko dana nakon što mogući prvi nalaz testa bude negativan, Đonlić je rekao da će se postupiti po preporukama epidemiologa.

U slučaju da prvi nalaz testa bude negativan, a učenica kasnije razvije simptome bolesti, postupat će se prema uputama epidemiologa, dodaje.

– Epidemiolozi će odrediti daljnje mjere i postupke, u tom smislu postupat ćemo kako struka kaže, ali ono što očekujemo da danas budu poznati ti rezultati, ako bude pozitivan test, onda će gotovo sigurno svi učenici ići u samoizolaciju, ako ne, postupat će se po preporukama epidemiologa, rekao je Đonlić za N1.

Kako je na sjednici Vlade rekao ministar obrazovanja, Radovan Fuchs, 72 učenika su COVID-19 aktivna, a 886 ih je  u samoizolaciji. U samoizolaciji je i 380 učitelja i nastavnika te 56 ostalih djelatnika.

Dopuna tekstu, 10. rujna u 14:38

Kako javlja N1 televizija, još su tri škole na širem splitskom području čitave razrede stavile u samoizolaciju.

Zbog pojave simptoma koronavirusa kod učenika, preventivno su razredi u Osnovnoj školi Mejaši, splitskoj III. gimnaziji te u Osnovnoj školi Don Lovre Katić u Solinu stavljeni u samoizolaciju. Riječ je o preventivnoj mjeri jer se rezultati testova se čekaju i kod učenika još uvijek nije potvrđena zaraza koronavirusom, potvrdio je za N1 Tomislav Đonlić, pročelnik za obrazovanje Splitsko-dalmatinske županije.

Počelo je: Učenici pozitivni na koronavirus, nekoliko razreda već je u samoizolaciji
Share via
Copy link
Powered by Social Snap