Pretraga

Počinje druga sezona turnira u esportu za studente tehničkih fakulteta, pridružuje se osam novih ekipa

A- A+

Studenti tehničkih fakulteta ponovno se natječu u esportu. Turnir Student Esport Tournament vraća se u novoj sezoni, koja nosi puno toga novog, a istima ostaju jedino uzbudljivi naslovi igara u kojima će natjecatelji pokazati svoje vještine, uz jedan novi. Ove godine se turniru pridružuje osam novih fakulteta iz cijele Hrvatske, i sada će snage odmjeriti ukupno 16 ekipa. Najbolji će osvojiti vrijedne nagrade, a zainteresirani gledatelji sve će moći pratiti preko live streama na YouTubeu i Twitchu.

Počinje druga sezona SET-a

Foto: PR

Nakon uspješne prve sezone Student Esports Tournamenta, popularni turnir u esportu za studente tehničkih fakulteta se vraća. Nova sezona donosi puno noviteta, od kojih je onaj najistaknutiji svakako pridruživanje osam novih fakulteta u turnir, te SET sada broji ukupno 16 timova natjecatelja. Navedeni timovi od ove su sezone raspoređeni u dvije lige, te odmjeravaju snage u čak pet različitih esport naslova.

Student Esports Tournament ili kraće – SET, turnir je u organizaciji Good Game Globala koji donosi jedinstven koncept igranja dosad neviđen na sličnim natjecanjima. Naime, na ovome se turniru ne traži najbolji tim u jednom esport naslovu, već ‘reprezentacija’ fakulteta sastavljena od šest članova igra svih pet esport naslova, pokazujući talent i snalažljivost u različitim žanrovima esporta. Bodovi ostvareni u svakoj igri se zbrajaju te na taj način dobivamo ukupnog pobjednika turnira koji osvaja novčanu nagradu te gaming monitore za cijeli tim, dok će tjedni pobjednici, ali i oni drugo i trećeplasirani biti nagrađeni gaming periferijom.

Naslovi igrica koje se ne smije propustiti

Ove sezone na SET-u gledamo četiri naslova jednakih prošlogodišnjima, a to su: Counter Strike: Global Offensive, League of Legends, Rocket League i PUBG: Battlegrounds. Novitet u redovima igara je još jedan FPS naslov, a riječ je o još jednoj RIOT-ovoj uspješnici – Valorantu!

Prvog dana travnja u 18 sati na live streamu izvučeni su parovi koji će odmjeriti snage u prvom naslovu – Counter Strike: Global Offensive od 4. travnja. Live stream može se pratiti na YouTube i Twitch kanalima turnira. Na kraju finala svake igre, u live prijenosu će se ponovno nasumice izvlačiti parovi za iduću igru na rasporedu.

Izdvojeni članak
gejmer pred računalom

Završio prvi e-sport turnir tehničkih fakulteta: Pobijedili su zagrebački studenti, ali ne s FER-a

Novi fakulteti u igri

U S ligi sudjeluju svi fakulteti koji su nastupali u prvoj sezoni, a to su abecednim redom:  Fakultet elektrotehnike i računarstva, Fakultet elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija Osijek, Fakultet elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje, Fakultet organizacije i informatike, Fakultet strojarstva i brodogradnje, Sveučilište Sjever, Tehničko veleučilište u Zagrebu i Visoko Učilište Algebra.

U A ligi im se pridružuje osam novih fakulteta, a to su Fakultet Informatike u Puli, Odjel za matematiku Sveučilišta J. J. Strossmayera u Osijeku, Prirodoslovno-matematički fakultet u Splitu, Prirodoslovno-matematički fakultet u Zagrebu, Tehnički fakultet u Puli, Tehnički fakultet Sveučilišta u Rijeci, Veleučilište Velika Gorica i Visoka škola RIT Croatia.

Prvi parovi od ponedjeljka odmjeravaju snage u CS:GO-u, a više informacija nalazi se na linku i na društvenim mrežama turnira! U nastavku pogledajte trailer za novu sezonu turnira.

pobjednici 1. sezone, tim TVZ-a
Share via
Copy link
Powered by Social Snap