Pretraga

Podignuta optužnica protiv četvorke koja je nasmrt pretukla profesora: ‘Udarali su ga dok se nije prestao micati’

A- A+

Profesor engleskog jezika u Gospodarskoj školi u Varaždinu, Nino Čengić (35) brutalno je pretučen potkraj svibnja, a od posljedica ozlijeda preminuo je u bolnici. Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu podignulo je optužnicu protiv četvero hrvatskih državljana.

policija automobil kombi

Ivan Klindić www.ivanklindic.info

Kako je priopćilo Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu, nakon provedene istrage, 25. studenog podignuta je pred Županijskim sudom u Varaždinu optužnicu protiv četvero hrvatskih državljana (1992., 1997., 2001. i 1995.) zbog počinjenog kaznenog djela teškog ubojstva iz čl. 111. toč. 4. Kaznenog zakona.

– Okrivljenike se optužnicom tereti da su 29. svibnja 2021. oko 4:00 sata, na ulici ispred prostorija jedne udruge u Varaždinu, postupajući iz osvete prema 35-godišnjaku zbog toga što je prethodno pozvao policiju i prijavio kršenje epidemioloških mjera u prostoru udruge, počinili navedeno kazneno djelo, piše u priopćenjuu ŽDO Varaždin.

Izdvojeni članak
policija automobil kombi

Policija objavila najdetaljniji izvještaj: Opisali što se dogodilo u noći kada je ubijen profesor iz Varaždina

Podsjetimo, tog dana brutalno je pretučen profesor Gospodarske škole u Varaždinu Nino Čengić (35).

– Nakon što su policijski službenici otišli budući da im nitko iz prostorija udruge nije otvarao vrata, prvookrivljeni 29-godišnjak je snažnim udarcem šakom u glavu oborio 35-godišnjeg oštećenika na tlo te ga nastavio udarati rukama, nogama i drvenom palicom, u čemu su mu se pridružili i ostali okrivljenici koji su zadali oštećeniku brojne udarce rukama i nogama po glavi i tijelu i udarali ga sve dok se nije prestao micati. Oštećenik je, uslijed primljenih udaraca, zadobio prijelom sljepoočne kosti i razdor vena s krvarenjem u mozgu te od tih ozljeda preminuo 30. svibnja, priopćeno je iz ŽDO Varaždin.

Podignuta optužnica protiv četvorke koja je nasmrt pretukla profesora: ‘Udarali su ga dok se nije prestao micati’
Share via
Copy link
Powered by Social Snap