Pretraga

Pogledajte kako izgleda najstariji McDonald’s na svijetu

A- A+

Danas daleko najpoznatiji lanac restorana u svijetu, McDonald’s sačuvao je jedan ‘primjerak’ svoga izvornog uslužnog objekta, čiji se vanjski izgled nije promijenio 61 godinu, odnosno od 1953. kada je izgrađen. Radi se o McDonald’su u Downeyu u Kaliforniji, koji se svojim arhaičnim, originalnim eksterijerom kudikamo razlikuje od drugih 30 tisuća restorana u svijetu.

McDonald’sov restoran u Downeyu u Kaliforniji po nečemu se razlikuje od svih 30 tisuća drugih u cijelom svijetu. Naime tijekom 61 godine ovaj je objekt očuvao svoj izvorni, prvotni izgled, piše Daily Mail.

Izdvojeni članak

McDonald’s objavio kako zapravo nastaju njihovi pileći kroketi

Osim vanjskog uređenja, kojeg karakteriziraju crvene pruge, restoran krasi i maskota iz tog doba ‘Speedee’, zamijenjena tijekom 60-ih. Uz to je i osoblje odjeveno u uniforme iz 50-ih, a hamburgeri, chesseburgeri, pomfriti i mliječni shakeovi se prave prema originalnom receptu. I jelovnik je naravno poput onog kakav je bio prije 61 godinu.

U upravi McDonaldsa su ga namjeravali srušiti i napraviti novi restoran, arhaičnog izgleda, ali su se na kraju ipak odlučili očuvati izvornu arhitekturu i sve elemente koji su prije šest desetljeća krasili njihove objekte.

Downey se nalazi 20-ak kilometara od Los Angelesa, a većina građana ovog mjesta nije svjesna da je ovo najstariji McDonald’s  na svijetu.

S druge strane upoznati posjetitelji, dolaze iz udaljenih krajeva iz SAD-a samo zbog objeda u ovom restoranu, uglavnom radi izgleda i osjećaja koji imaju dok ovdje jedu omiljene fast – food proizvode.