Pretraga

Pogledajte kako razmišlja ‘glupi i prištavi balavac’ Mate Rimac

A- A+

‘Best of Munich’ je natjecanje koje odabire i nagrađuje najbolje startup projekte u tom njemačkom gradu te im pruža platformu za predstavljanje široj javnosti. Ove je godine nagradu za najbolji startup dobila kompanija ‘proGlove’ koja je razvila inteligentnu rukavicu. Istu ideju imao je i Mate Rimac, domaći inovator u području električnih automobila, 2007. godine kada mu je maturalna radnja bila- pametna rukavica.

Foto: Facebook

Mate Rimac, domaći mladi inovator, na svom je profilu na najpoznatijoj društvenoj mreži prokomentirao najbolji ovogodišnji startup na natjecanju ‘Best of Munich’. Mi vam prenosimo čitav komentar i popratne snimke da se i sami uvjerite kako je razmišljao 19-godišnji, kako sam kaže, ‘glupi i prištravi balavac’ Mate Rimac. 

U Munchenu odabran najbolji start-up 2015.

Zanimljvio da je u Samoboru 2007. nešto slično postojalo (vidi video glupog i prištavog balavca od 1:26 – 2:30). 

Imao sam ideju. Imao sam protoip. Imao sam patent. Dobio sam nagrade u cijelom svijetu i doma za ovaj “izum”. Bio sam najnagrađivaniji mladi hrvatski inovator – prvak u elektrotehnici i inovacijama na natjecanjima. Ali realno je bila samo jedna dobra škola za sve ovo što danas radim i dobar maturalni rad. Ništa više, ništa manje.
Poanta priče – ideje su bezvrijedne.
Patent nije bezvrijedan. Patent je još manje od toga – jer ćeš popušiti brdo para na njemu.
Prototip je neki početak.
Investicije su samo prvi korak prema uspjehu.
Execution (provedba) od ideje do proizvoda na tržištu i profitabilne tvrtke je jedino što stvarno vrijedi.
Na žalost Hrvati misle da će ih Kinezi i Arapi obasipati milijonima na temelju njihove ideje i da će do kraja plivati u novcu. 

Dragi Hrvati, sretno u potrazi za takvim Kinezima i Arapima.’, poručio je Rimac na svojem Facebook profilu.

Pogledajte kako razmišlja ‘glupi i prištavi balavac’ Mate Rimac
Share via
Copy link
Powered by Social Snap