Pretraga

Pogledajte kartu second hand shopova u Zagrebu

A- A+

Broj second hand shopova u Zagrebu raste kao gljive poslije kiše, a zbog veće konkurencije i kvaliteta odjeće sve je bolja pa se za male novce mogu kupiti i potpuno novi odjevni predmeti. Pomoću naše karte locirajte gdje se nalaze neki najpoznatiji dućani i što prije krenite u potragu za novim krpicama.

Zbog poprilične uštede sve više ljudi u potragu za odjećom odlazi u ‘džunglu’ second hand shopova. Iako na prvi pogled zbog nepreglednih hrpa odjeće pomalo odbijaju svojim izgledom, oni najhrabriji u njima uspijevaju ‘iskopati’ zanimljive i kvalitetne odjevne predmete koji ponekad koštaju svega pet ili deset kuna.

Izdvojeni članak

Ljude koji rade ove stvari u šopingu prodavači ne mogu smisliti

‘Za pronalazak kvalitetnih stvari potrebno je puno volje i vremena’

Velika konkurencija poboljšala je i kvalitetu robe koja kod nas dolazi iz raznih dijelova najčešće zapadne Europe. Vrlo se često radi o potpuno novoj odjeći koju su kupci vratili u dućane zbog neke greške ili, pak, o neprodanim kolekcijama koje su u prošlosti visile po europskim dućanima. Međutim, i dalje je potrebno imati iskusno oko kako bi u hrpama tkanine pronašli nešto dobro i zanimljivo.

– Da mi nešto zapne za oko vjerojatno bi i kupila, ali u par puta što sam ušla u neki second hand shop ni jednom mi se nije ništa svidjelo, izjavila je Iva Nikolić, apsolventica novinasrstva na Fakultetu političkih znanosti.

Sličnog je razmišljanja i Mirna Vrenko. Od prošle godine diplomirana ekonomistica smatra da se u njima može naći lijepih i zanimljivih komada odjeće po vrlo povoljnim cijenama, međutim i ona vrlo rijetko odlazi u takve trgovine jer joj je za pronalazak kvalitetne robe potrebno izdvojiti puno volje i vremena. Njezina buduća kolegica s Ekonomskog fakulteta u Zagrebu priznaje kako u zadnje vrijeme sve češće kupuje odjeću ‘iz druge ruke’ i kupovina joj te u takvim dućanima zabavna.

– Mislim da je 90 posto robe u standradnim dućanima sranje i preskupo. Previše je dati 100 ili 200 kuna za običnu pamučnu majicu koja se razvuče ili potrga nakon par nošenja, a da ne pričam kako zadnjih par godina ne mogu pronaći najobičnjiju majicu koja nije prozirna, požalila nam se buduća ekonomistica Anamarija Kovačić te dodala kako je najpametnije ciljati na sniženja kada je roba po nekoliko desetaka kuna, ali je i upozorila da se na vrijeme treba pojaviti dok još sve najbolje stvari nisu probrane.

Popis i adrese najpopularnijih second hand dućana u Zagrabu

Bazar Outlet – Martićeva 14b i Ilica 108
Veleprodaja Second hand Bazar – Tomislavova 11
Baby second hand shop – Av. Dubrava 34
Baby bam baby second hand shop – Lastovska 2A
Ulični ormar – Jurišićeva 16
Vintage Mademoisell & Antique – Dežmanov prolaz 2
Das Charmes – Tkalčićeva 75a
Lanac Textile House:
        Dubrava 37
        Franje Račkog 11
        Ilica 172
        Maksimirska 13
        Ozaljska 54
        Savska 179
        Šubićeva 26
Lanac Second Hand Shop:
        Tratinska 34
        Draškovićeva 53
        Kozarčaninova 2
        Dubrava 27
        Zvonimirova 31

Pogledajte kartu second hand shopova u Zagrebu
Share via
Copy link
Powered by Social Snap