Pretraga

Pogledajte najduhovitije ideje za Halloween kostime

A- A+

Bliži nam se Halloween. I dok neki nariču nad zapadnjačkom kulturnom invazijom i komercijalizacijom naših bagdana, nama je svaka prilika da se maskiramo, proveselimo i jedemo slatko i više nego dobra. Ako još nemate masku za subotu, pogledajte neke od najduhovitijih ideja koje su oduševile prošlih godina!

Lifebuzz | srednja.hr

Halloween (ili noć vještica ako baš inzistirate) drugi je najkomercijalniji blagdan u SAD-u. Prema Business Insideru, svake godine samo na slatikše Amerikanci potroše dvije milijarde dolara, dok  ukupna potrošnja (na kostime, ukrase, izlaske) ide i do šest milijardi.

Ovaj blagdan odavno je popularan i kod nas. Počinjao je sramežljivo, više kao ugostiteljski trik nego kao običaj, a danas se već diljem hrvatske može naići na skupine djece koje idu od kuće do kuće i žicaju slatkiše.

Bilo da se radi o poganskom običaju, načinu da se zaradi koja kuna ili jednostavno o želji ljudi da malo razbiju monotoniju sivih jesenskih mjeseci, manje je bitno. Važno je da se mi dobro zabavimo. 

Do vrhunske može se doći na razne načine. Možete uložiti hrpetine novca na kostim i profesionalnu, šminku, možete biti strašni, seksi, uvjerljivi ili što već hoćete. Ipak, najupečatljiviji kostimi obično su oni koji imaju najoriginalniji i najduhovitiji koncept. Donosimo neke od najduhovitijih i najoriginalnijih maski, koje su oduševile proteklih godina.

50 shades of Gray

Huffington Post | srednja.hr

Ako ste mislili da je ovo nekakav robot, ili pikselizirani čovjek (to je zapravo isto dobra ideja) varate se. Gledate u pedeset nijansi sive. Doslovno.

Cereal Killer

Pop Sugar | srednja.hr

Nije serijski ubojica, nego ubojica pahuljica. Ovaj kostim zapravo je duhovita igra riječi jer na se na engleskom jeziku riječ za pahuljice ‘cereal’ čita kao ‘serial’ što znači serijski. 

Stevie WonderWoman

Pop Sugar | srednja.hr

Wonder Woman je popularna super junakinja u crvenom kostimu i zvijezdanim gaćicama. Stevie Wonder je slijepi pjevač poznat po ogromnim naočalama, još većem osmjehu i pletenicama. Stevie Wonder Woman ima sve od navedenog!

French Kiss

Huffington Post | srednja.hr

Francuski poljubac očito nije samo vrsta poljupca već i članovi kultne grupe Kiss sa stereotipnim francuskim obilježjima!

Spice Girls

Pop Sugar | srednja.hr

 Cure su pojedinačno papar, bosiljak, ružmarin i drugi začini, a kolektivno – Spice Girls.

Black Eyed Peas

Pop Sugar | srednja.hr

Grupa Black Eyed Peas se vjerojatno nije nazvala po slovu P sa šljivom ali to nije smetalo ovim likovima da se baš tako maskiraju u njih.

Kevin Bacon

Pop Sugar | srednja.hr

Sama naljepnica s lažnim imenom vrhunska je last minute maska, a ako na njoj piše Kevin i imate majicu sa špekom maskirali ste se u poznatog glumca.

One Night Stand

lifebuzz | srednja.hr

Noćni ormarić na engleskom jeziku je ‘Night Stand’. One night stand znači nešto potpuno drugo. Sad, je li ovo maska ili suptilni poziv….

Snow Walter White

Huffington Post | srednja.hr

Snjeguljica se na engleskom jeziku zove Snow White. Kuhar metamfetamina iz popularne serij Breaking Bad zove se Walter White. Njihova kombimanacija je Snow-Walter-White!

Šećer na kraju: Visoki lik maskiran u niskog lika na štulama

Huffington Post | srednja.hr

Posljednja maska u izboru možda nije utemeljena na jezičnoj igri ili pop-kulturnoj refernci kao neke prije nje, ali donosi insepšn moment koji nasmijava na jednak način. Predstavljamo visokog lika koji se maskiranog u običnog lika na štulama. Neprocjenjivo.