Pretraga

Pogledajte kako to izgleda kada jedna gimnazija dopusti učenicima da sami preobraze školsko igralište

A- A+

Da školska igrališta nikako ne bi trebala biti siva i otužna mjesta znaju u IX. gimnaziji Zagreb. Stoga su preuređenje svog igralište odlučili prepustiti onima koji na njemu najviše borave – samim učenicima. Ipak, u svemu im je pomogla i jedna stručna ruka.

Na ovogodišnjem danu otvorenih vrata IX. gimnazije Zagreb bilo je veselo, a zasigurno su se najbolje zabavili učenici-volonteri koji su grafitima oslikavali školsko igralište.

Tamošnjih petnaest grafitera uz pomoć umjetnika Marija Miličića, poznatijim kao Mane Mei, promijenilo je vizuru tribina školskog igrališta. Mane Mei inače je i autor poznatog grafita na zgradi u Savskoj ulici, ‘Osmijeh na licu uljepšava ulicu’.

Izdvojeni članak

[FOTO] Građane Zagreba i Rijeke brojni grafiti naveli na špekulacije

– Pod stručnim vodstvom street artista, Marija Miličića, volonteri IX. gimnazije su prva znanja i iskustva grafitiranja stjecali na tribini rukometnog igrališta, na kojoj je nakon nekoliko sati rada osvanula Marijeva poruka Neka empatija postane simpatija, poručuju iz škole.

Svojim radom i kreativnošću, školsko igralište učenici su napravili ugodnim i veselim mjestom s pozitivnim porukama, kažu u IX.

– Poruku ‘Live, laugh, learn’ na tribinama košarkaškog igrališta osmislili su naši volonteri, kažu u školi.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap