Pretraga

Pokrenuta ‘Lančana reakcija’ u hrvatskim školama

A- A+

Znanstveno natjecanje imena ‘Lančana reakcija’ poziva sve učenike na kreativno eksperimentiranje u šest zemalja srednje Europe, a kako bi se približili znanosti i shvatili koju ona ulogu ima u svakodnevnom životu i razvoju u budućnosti. Od ovog mjeseca natjecanje započinje u Hrvatskoj, Bugarskoj, Mađarskoj, Poljskoj, Sloveniji i Slovačkoj.

Obrazovni portal chemgeneration.com želi mladima pokazati da kemija i prirodne znanosti mogu biti itekako zabavni, stoga organizira zanimljivo znanstveno natjecanje pod imenom ‘Lančana reakcija’. Naime, znanstveno natjecanje  poziva mlade na kreativno eksperimentiranje u šest zemalja srednje Europe, kako bi se približili prirodnim znanostima i prepoznali ulogu koju one igraju u našim svakodnevnim životima i održivom razvoju u našoj budućnosti. Od listopada ovo uzbudljivo natjecanje započinje u Hrvatskoj, Bugarskoj, Mađarskoj, Poljskoj, Sloveniji i Slovačkoj, a na proljeće je već održano u Češkoj, Rumunjskoj i Srbiji.

Izdvojeni članak

Studenti svojim izumom pobijedili na NASA-inom natjecanju

Cilj natjecanja je povećati interes za znanost i kemiju

Cilj ovog natjecanja je povećati želju i interes za znanosti, a posebice kemiju kod mladih ljudi. – Svake godine nastojimo pokrenuti zanimljive obrazovne kampanje čiji je cilj prenijeti srednjoškolcima našu ključnu poruku: Kemija je cool. Prošle smo godine kroz virtualni svijet doprli do više od 50.000 mladih zahvaljujući online igrici ‘Future city’, a ove godine odlučili smo pokrenuti znanstveno natjecanje Lančana reakcija, rekao je Filip Dvorak, voditelj odjela komunikacija i odnosa s vladom pri BASF Srednja Europa.

Eksperimentiranje na zabavan način

Ovog je proljeća natjecanjem učenika srednjih škola testirana kreativnost mladih u Češkoj, Srbiji i Rumunjskoj. – Pokazalo se to sjajnom prilikom da učenici nauče više o pozadini fizikalnih i kemijskih reakcija s kojima se svakodnevno susreću na razigran, zabavan način. Uvjeren sam da će ovo obrazovno natjecanje biti zabavno i da će predstavljati veliko iskustvo i za ostalih šest zemalja uključenih u ovu kampanju, zaključio je Dvorak.