Pretraga

Pokušajte bez kalkulatora riješiti prijemni za MIOC, školu koju upisuju najbolji osmaši

A- A+

Prirodoslovno-matematički program zagrebačke XV. gimnazije srednjoškolski je program kojeg upisuju najbolji osmaši u Zagrebu, oni s najvišim brojem bodova. Ove će se godina u taj program upisivati 208 novih učenika, a MIOC je jedan od škola koja prilikom upisa provodi i prijemni ispit, u ovom slučaju iz matematike.

XV. gimnazija u Zagrebu/ foto: Ivan Božić|srednja.hr

Prošle je godine prosječan broj bodova upisanih u prirodoslovno-matematički program XV. gimnazije Zagreb iznosio  84,10 bodova, a broj bodova posljednjeg upisanog s liste bio je 83,00. Ove je godine minimalni broj bodova potreban za prijavu MIOC-a 77, a baš kao i prethodnih godina jedan od elemenata vrednovanja je prijemni ispit iz matematike.

Elementi koji se vrednuju za upis XV. gimnazije

Osim dodatne provjere iz matematike, za upis XV. gimnazije u Zagrebu vrednuju se još:
– prosjek zaključnih ocjena 5., 6., 7. i 8. razreda na dvije decimale (moguće ostvariti najviše 20 bodova)
– zaključne ocjena iz predmeta: Hrvatski jezik, prvi strani jezik, Matematika, Kemija, Fizika i Biologija u 7. i 8. razredu (moguće ostvariti najviše 60 bodova)
– rezultati postignuti na natjecanjima u znanju iz predmeta Hrvatski jezik, Matematika, prvi strani jezik, Kemija, Fizika, Informatika te u sportu
– posebni elementi vrednovanja

Kandidati koji žele upisati MIOC školu u online sustavu upisa u srednje moraju odabrati između 26. i 30. lipnja. Prijemni ispit iz matematike učenici će pisati 3. srpnja u 9 sati, a rezultati će biti objavljeni već 4. srpnja.

Izdvojeni članak
Prirodoslovna škola Vladimira Preloga

Popularna zagrebačka škola uvela prijemni: Provjerite kakvi vas zadaci očekuju u Prelogu

Spomenuta provjera posebnih znanja iz matematike donosi najviše pet bodova koji se na upisima izražavaju u dvije decimale.  Ona nije eliminacijska, a obuhvaća sljedeća područja: brojevi, algebra, geometrija, statistika i vjerojatnost.

Ispit je pisani, sastoji se od 20 zadataka višestrukog izbora i kratkih odgovora i svaki od njih donosi maksimalno 0,25 bodova. Za rješavanje učenici na raspolaganju imaju vrijeme od 60 minuta i za vrijeme pisanja nije dopuštena uporaba džepnog računala. Prijemni ispit piše se kemijskom olovkom, a od pribora učenici uz sebe smiju imati još i ravnalo, trokute, grafitnu olovku i gumicu.

Kako točno izgleda prijemni za školu koju upisuju najbolji osmaši, možete pogledati u nastavku i pokušati riješiti jedan od ova četiri primjera ispita. Napomena: ako vam dokument nije vidljiv, potrebno je osvježiti stranicu ili kliknuti ovdje.

___________________________________________________

Svoje bodove za upis željene srednje škole možete izračunati uz pomoć našeg kalkulatora bodova. Novosti vezane uz upise u srednje čitajte ovdje, a možete nas pratiti i na Instagram profilu @upisi_u_srednje.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [1.77 MB]

Copy link
Powered by Social Snap