Pretraga

Polaznicima stručnog plaća će ovaj mjesec biti isplaćena u dva dijela

A- A+

Redefiniranjem uvjeta korištenja mjere aktivnih politika zapošljavanja, a time i stručnog osposobljavanja za rad, došlo je do značajnih promjena, među kojima je najzapaženija povišenje naknade sa 2.400 na 2.620 kuna. Upravo zbog navedene promjene, polaznici će ‘plaću’ ovaj mjesec dobivati u dva dijela.

Foto: Pixabay

Izdvojeni članak

Donosimo vam 17 promjena u mjeri stručnog osposobljavanja za rad

Dolazi razdoblje u mjesecu kada Hrvatski zavod za zapošljavanje kreće s isplatama novčane pomoći polaznicima stručnog osposobljavanja za rad. Međutim, naknada za ožujak, zbog promjena koje su se prošlog mjeseca dogodile, polaznicima će biti isplaćena u dva dijela, obavještava HZZ.

– Dana 02.03.2017. godine stupio je na snagu Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o poticanju zapošljavanja kojim je propisano da će se od dana stupanja na snagu navedenog Zakona svim korisnicima prava na novčanu pomoć za vrijeme stručnog osposobljavanja za rad bez zasnivanja radnog odnosa u iznosu od 2.400,00 kuna utvrditi pravo na novčanu pomoć u iznosu od 2.620,80 kuna.
Obavještavaju se korisnici navedenog prava da će im uvećana novčana pomoć za vrijeme stručnog osposobljavanja za rad bez zasnivanja radnog odnosa u mjesecu travnju 2017. godine biti isplaćena u dva dijela. Prvi dio u iznosu od 2.400,00 kuna u skladu s postojećim rješenjima o pravu na novčanu pomoć, dok će ostatak novčane pomoći biti isplaćen nakon donošenja korigiranog rješenja o pravu na novčanu pomoć kojim se ona povećava. Za daljnje mjesece uvećana novčana pomoć isplaćivat će se jednokratnim uplatama u uvećanom iznosu sukladno novim rješenjima, javljaju iz Zavoda za zapošljavanje.

Copy link
Powered by Social Snap