Pretraga

Polaznik policijske škole bio je na izlasku kada je uočio provalnika: ‘Prišao sam mu tiho i oborio ga na tlo…’

A- A+

Polaznik Policijske škole ‘Josip Jović’ Duje Bobić bio je s prijateljima na druženju u kafiću, a kada je nakratko izašao uočio je uočio maskiranog muškarca koji je pljačkao obližnju trgovinu. Prišao mu je, oborio ga na tlo, a njegovi prijatelji zvali su policiju. Kasnijim istraživanjima utvrđena je osnovana sumnja kako je počinitelj te noći izvršio još tri provale, a Duje je za svoj hrabri pothvat dobio pohvalu Policijske škole.

Duje Bobić| Foto: Policijska škola ‘Josip Jović’

Počinitelj kaznenog djela baš je dovršavao provalu u trgovinu mješovite robe u mjestu Kali na otoku Ugljanu kad ga je  17. prosinca 2021. godine, nešto iza ponoći, uočio Duje Bobić, polaznik Policijske škole ‘Josip Jović’, započinju priču iz Policijske škole. Vijeće te škole Duji je ovih dana dalo priznanje za njegov hrabri pothvat.

Duje ga je oborio na tlo, prijatelj je pozvao policiju

Duje je, naime, bio na druženju s prijateljima u jednom kafiću, a oko ponoći je izašao zapaliti cigaretu. Ispred obližnje trgovine udaljene oko 20 metara uočio je vrećice napunjene nepoznatim sadržajem. Znao je, prepričava, da je u to vrijeme trgovina zatvorena te su mu poluotvorena staklena vrata trgovine ukazivala na mogućnost da je u tijeku provala.

– Dodatna indicija bila je uočavanje meni nepoznate muške osobe odjevene u crno s maskom preko usta i vunenom kapom navučenom do obrva i preko ušiju. Naime, krupan, maskirani muškarac u trgovini je i s polica uzimao predmete i stavljao ih u torbu, prepričao je Duje.

Kada je počinitelj nakon nekoliko minuta s torbom izišao iz trgovine, dodaje, zapazio je iz prikrajka da ta osoba kod sebe nema pogodan predmet za napad i moguće ozljeđivanje.

– Prišao sam mu stoga tiho, ali bez straha te ga s obje ruke primio za leđa i, korištenjem fizičke snage, spustio licem prema tlu. Dok sam ga ja dodatno fiksirao na tlu, kako bih bio siguran da neće pružati otpor ili pokušati pobjeći moj prijatelj, koji je u međuvremenu izišao iz kafića, nazvao je policiju na broj 192 i obavijestio ih o događaju, prisjeća se Duje.

Izdvojeni članak

Policijska škola objavila video s detaljima: Pogledajte kako izgleda testiranje za buduće policajce

Počinitelj je bio na uvjetnoj slobodi

Kaže, policijski službenici vrlo su brzo došli na mjesto događaja te odveli počinitelja, kojemu je sudac odredio istražni pritvor.

– Saznao sam kasnije kako je riječ o počinitelju koji je recidivist u kriminalitetu imovinskih delikata i te da se u tom trenutku nalazio na uvjetnoj slobodi, ispričao je Duje koji dodaje i da svoje postupanje smatra građanskom obavezom te ne misli da je učinio nešto posebno.

Iz Policijske škole navode i kako je, osim kaznenog djela na kojem je zatečen i uhvaćen zahvaljujući Duji, kriminalističkim istraživanjem utvrđena osnovana sumnja da je počinitelj te noći izvršio još tri provale.

– Policijska škola obavijesti o odvažnom i profesionalnom postupanju polaznika Duje Bobića dobila je od l. policijske postaje Zadar, nakon čega je polazniku, sukladno Statutu Policijske škole, zbog hrabrosti, spremnosti, pribranosti i profesionalnog postupanja prilikom hvatanja počinitelja kaznenog djela teške krađe te njegova zadržavanja do dolaska policijske ophodnje, izrečena pisana pohvala Vijeća Policijske škole ‘Josip Jović’. Ponosni smo na našeg Duju. Nadamo se da će njegova hrabrost, odlučnost i predanost poslu potaknuti brojne druge buduće mlade policajce na hrabro i profesionalno postupanje, priopćili su iz Policijske škole ‘Josip Jović’.

Polaznik policijske škole bio je na izlasku kada je uočio provalnika: ‘Prišao sam mu tiho i oborio ga na tlo…’
Share via
Copy link
Powered by Social Snap