Pretraga

Policajci na sat i pol pritvorili 15-godišnjakinju zbog pokaza u podzemnoj

A- A+

Tri su njujorška policajca sputala lisicama i privela 15-godišnju Alexis Sumpeter zbog sumnje da nedozvoljeno koristi svoj srednjoškolski pokaz za podzemnu željeznicu, prenosi američki portal Gothamist. Revni policajci su pretpostavili da je Alexis prestara da bi bila srednjoškolka i da pokaz nije njen te su je na silu priveli i u pritvoru držali punih sat i pol. Na slobodu je puštena tek kada je njena majka na uvid u policijsku postaju donijela rodni list.

Procijenili da je prestara za srednjoškolku

– Nazvali su me lažljivicom. Povlačili su me uza stube i vezali lisicama, dok sam ja ponavljala da mi je 15 godina. Nisu mi vjerovali da je srednjoškolski pokaz zaista moj, kazala je vidno potresena Alexis Sumpeter, srednjoškolka iz Harlema, koju su tri agresivna policajca privela zbog sumnje da koristi tuđi pokaz za podzemnu željeznicu.

 Sumpeter je namjeravala ukrcati se u vlak koji bi je iz Harlema odveo u centar grada kada su joj prišli policajci u civilu i optužili je da je prestara da bi koristila srednjoškolski pokaz. Kako je nesretnoj djevojci svega par dana ranije ukraden novčanik s dokumentima nije bila u mogućnosti policajcima dati osobnu iskaznicu što su oni očito krivo interpretirali.

Pustili je tek nakon sat i pol

Dvojica su je zgrabila i pritisnuli je licem uz zid dok joj je treći na ruke stavio lisice, tvrdi Sumpeter. Po dovođenju u postaju policajci su zvali njenoga oca, no ni njemu nisu vjerovali koliko djevojka ima godina. Alexis je iz pritvora puštena nakon sat i pol nakon što je njena majka na uvid u postaju donijela rodni list.

Nakon puštanja iz pritvora 15-godišnjakinja je morala u bolnicu kako bi joj sanirali ozljede na rukama nastale zbog lisica. Njujorčani putem medija bijesne na ovakvo ponašanje policije, pogotovo što je ovo već treći slučaj pretjerano agresivnog ponašanja NYPD-ovaca u posljednjih desetak dana.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap