Policija ih traži, jeste li ih vidjeli? Tijekom proljetnih praznika nestalo devetero mladih

U poslijednih tjedan dana u Hrvatskoj je nestalo čak devetero mladih, od čega je njih sedmero maloljetno. Ako ste ih vidjeli ili imate bilo koju drugu informaciju koja bi mogla biti korisna u potrazi za njima, javite se u najbližu policijsku postaju ili na nestali@nestali.hr.

Prema podacima dostupnim u Izvješću o radu pravobraniteljice za djecu u 2018., prošle je godine iz roditeljskog doma pobjeglo 368 djece, a iz odgojnih ustanova njih čak 1.392.Od onih koji su odlučili pobjeći iz obiteljskog doma, većina su djevojčice, njih 240, baš kao i u slučaju onih koji su pobjegli iz domova – njih 849 od ukupnog broja osobe su ženskog spola.

Među glavnim razlozima bijega navode izbjegavanje odgojne mjere u ustanovi (412), potom problem adaptacije u ustanovi (252) te avanturizam i skitnju (236) u slučaju bijega iz obiteljskog doma. Velik je i broj djece (201) koja se nakon dopusta provedenog kod kuće nisu vratila u domove.

Prema Nacionalnoj evidenciji nestalih osoba, u proteklih tjedan dana u Hrvatskoj je nestalo devetero mladih, od čega je njih sedmero maloljetno.

Denis Damjanović (15)

Visok je 170 cm, srednje je tjelesne građe te je u trenutku nestanka bio odjeven u sivo-maslinastu jaknu, bordo majicu, tamnu trenirku i plave tenisice. Nestao je 24. travnja udaljivši se s adrese u Donjoj Dubravi u Zagrebu.

Patricio Delić (16)

Mladić je nestao 12. travnja, udaljivši se s adrese u Samoboru. Visok je 175 cm, ima crnu kosu, smeđe oči i srednje je tjelesne građe. Nestanak se vodi u PU zagrebačkoj.

Valentino Dizdar Marković (16)

Mladić je visok 175 cm, ima crnu kosu i plave oči. Prema opisu policije, srednje je tjelesne građe. Nestao je 20. travnja, udaljivši se s adrese boravišta u Malom Lošinju.

Marcel Mesarek (16)

Visok je 186 cm, ima smeđu kosu i smeđe oči. U evidenciji policije navedeno je kako su mu nos i uši srednje veličine te je srednje tjelesne građe. Nestao je 25. travnja, udaljivši se s adrese u Zagrebu, a u trenutku nestanka bio je odjeven u hlače, majicu s kapuljačom i tenisice. Od osobitih znakova ima tetovaža slova “D” na prsima.

Ivan Marić (18)

Visok je 170 cm, ima smeđu kosu i smeđe oči. Nestao je u Lugu Samoborskog 21. travnja, a nestanak se vodi u PU zagrebačkoj.

Krunoslav Ptičar (18)

Visok je 180 cm, ima plavu kosu i plave oči te je srednje tjelesne građe. Nestao je 22. travnja udaljivši se s adrese u Zagrebu, a u trenutku nestanka bio je odjeven u šarenu majicu, sivu trenirku i crne tenisice.

_________________________________________________________________

Ramajana Azra Abaz (17)

Visoka je 160 cm, ima smeđu kosu kestenjaste, male oči, ravan nos srednje veličine i uši srednje veličine. Srednje je tjelesne građe, a u trenutku nestanka bila je odjevena u sivo-smeđe hlače i smeđu majica. Nestala je 25. travnja, udaljivši se s adrese u Zagrebu.

________________________________________________________________

Lara Kampl (17)

Visoka je 165 cm, ima ravnu, smeđu kosu zelene oči i slabije je tjelesne građe. Od posebnih obilježja, ima tetovažu slova ”L” na lijevom zapešću. Nestala je 26. travnja s adrese u Zagrebu, a u trenutku nestanka bila je odjevena u crnu trenirku.

______________________________________________________________

Ranka Oršoš (15)

Visoka je 160 cm, ima crnu, valovitu kosu i smeđe oči. Zajedno s maloljetnim djetetom Minejom Oršoš (rođ. 2019. godine) udaljila se s adrese u Zagrebu 20. travnja. U trenutku nestanka bila je odjevena u crnu vestu, sive tajice i lakirane cipele.

Odgovori