Pretraga

Policija objavila fotke, ovo je mačeta kojom je 18-godišnjak prijetio učeniku Klasične: Ima 47 centimetara

A- A+

Zagrebačka policija objavila je fotografije, ovo je mačeta s kojom je 18-godišnjak ušetao u Klasičnu gimnaziju i prijetio jednom od učenika. Dugačka je 47 centimetara i izgleda poprilično zastrašujuće. Policija je dovršila kriminalističko istraživanje u kojem su utvrdili da je napadnutog učenika svojom intervencijom spasio razredni kolega. Kada se prema njemu s mačetom zaletio napadač, kolega učenika koji je bio meta podigao je školsku stolicu pa ja napadač ustuknuo. Osumnjičeni mladić je trenutno u pritvoru pod sumnjom da je počinio kazneno djelo prijetnje na štetu više osoba.

crna mačeta

47 centimetara dugačka mačeta s kojom je 18-godišnjak prijetio učeniku Klasične gimnazije
Foto: PU zagrebačka

Zagrebačka je policija provela kriminalističko istraživanje nad uhićenim 18-godišnjim mladićem koji je u ponedjeljak s mačetom u ruci ušetao u Klasičnu gimnaziju te prijetio učenicima. Kako je policija utvrdila, ušao je u jednu od učionica za vrijeme trajanja nastave te je odmah počeo glasno dozivati jednog od učenika.

Izdvojeni članak
Ravnateljica Klasične gimnazije Zdravka Martinić Jerčić i ravnateljica XVI. gimnazije Nina Karković

Oglasila se ravnateljica Klasične, mladić je mačetom prijetio učeniku: ‘Situacija je dosta traumatična’

Mačeta ima 47 centimetara

Prisutna nastavnica pokušala je smiriti mladića i upozoriti ga na ponašanje, no on joj je tada, piše zagrebačka policija, uputio prijetnje. Čim je ugledao traženog učenika, izvadio je mačetu te s njom krenuo prema njemu. Tada u namjeri da spriječi napad i zaštiti razrednog kolegu, jedan od učenika je podigao školsku stolicu. Nakon toga je osumnjičeni zastao s prijetnjama. Nakon kraćeg vremena se udaljio iz prostora škole.

– Navedenim ponašanjem i dolaskom u razred s hladnim oružjem, osumnjičeni je kod oštećenog 18-godišnjaka izazvao osjećaj straha za život te je time prouzročio uznemirenost i ostalih učenika kao i profesorice. Temeljem naloga Županijskog suda u Zagrebu, policijski službenici proveli su pretragu stanova kojima se koristi osumnjičeni kojom prilikom je u stanu na području Medveščaka pronađena mačeta nepravilnog oblika crne boje s plastičnom drškom ukupne dužine 47 cm i dužine oštrice 34 cm koja se nalazila u crnoj futroli, navode iz Policijske uprave zagrebačke.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, osumnjičeni je u zakonskom roku predan pritvorskom nadzorniku dok je protiv njega podnijeto posebno izvješće Općinskom kaznenom državnom odvjetništvu za mladež.

Izdvojeni članak
XVI. gimnazija, klasična gimnazija

MZO u školu, gdje je mladić mačetom prijetio učeniku, poslalo krizni tim: Evo što će oni tamo raditi

U školu je poslan krizni tim

Ministarstvo znanosti i obrazovanja je, kako smo jučer pisali, na traženje Klasične gimnazije odmah u školu poslalo Tim za krizne intervencije. Krizni tim čine posebno educirani stručnjaci za pružanje psihološke pomoći baš te vrste. Edukaciju stručnjaka provodi Društvo za psihološku pomoć u suradnji s nadležnim ministarstvima. Društvo za psihološku pomoć započelo je s provođenjem kriznih intervencija još 1995. godine.

Spomenuti tim stručnjaka, koje je MZO poslao u Klasičnu gimnaziju, pruža početnu podršku cijeloj zajednici u vidu konzultacija, a kad izađu na teren, primjenom specifičnih psiholoških postupaka pokušava doprinijeti ublažavanju psiholoških posljedica kriznog događaja. Osim toga, potpomažu i procese oporavka. Krizni tim zainteresiranim stručnjacima i pomagačima pruža i edukaciju iz područja stresa, traume i kriznih intervencija.

crna mačeta
Share via
Copy link
Powered by Social Snap