Pretraga

Policija objavila najdetaljniji izvještaj: Opisali što se dogodilo u noći kada je ubijen profesor iz Varaždina

A- A+

Profesor engleskog jezika u Gospodarskoj školi u Varaždinu, Nino Čengić (35) brutalno je pretučen prije tjedan dana, a u nedjelju je preminuo od zadobivenih ozljeda. Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu za četvero osumnjičenih za napad odredilo je istražni zatvor. Prema prvom policijskom izvještaju, profesor je bio napadnut i izudaran drvenim palicama po glavi i tijelu. DORH sumnja da je prvi udarac profesoru zadao 29-godišnjak, dok su ga nakon pada 24-godišnjakinja i dvije muške osobe starosti 20 i 25 godina nastavile tući po glavi. Nakon toga su, piše u izvješću DORH-a, osumnjičenici napustili mjesto događaja, a tijelo pretučenog profesora prekrili kartonskom ambalažom i uništili njegov mobitel. Profesor je zadobio teške ozljede glave od kojih je preminuo. Sada se o slučaju, po prvi puta ovako detaljnim izvješćem, oglasila i PU Varaždinska.

Ivan Klindić/www.ivanklindic.info

Proteklog vikenda Hrvatsku je javnost zgrozio slučaj premlaćivanja varaždinskog profesora Nina Čengića (35) koji je nakon zadobivenih ozljeda preminuo. Sahranjen je prije tri dana, a zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela ubojstva i nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari u istražnom pritvoru su četiri osobe –  24-godišnja ženska osoba i tri muške osobe starosti 20, 25 i 29 godina.

Policijska uprava Varaždinska ponovno se oglasila o slučaju, ovoga puta detaljnim izvješćem o tome što se dogodilo te kobne noći. Priopćenje PU varaždinske u nastavku prenosimo u cijelosti.

Profesor je susreo policajce ispred kluba prije no što je napadnut

”Kriminalističkim istraživanjem i analizom događaja, utvrđeno je da je dana 29. svibnja 2021. godine oko 4 sata Operativno-komunikacijski centar PU varaždinske zaprimio dvije dojave od anonimnih građana kojima prijavljuju da se u prostoru jedne udruge u Varaždinu, Graberje, krše epidemiološke mjere koje su na snazi. Odmah po prvoj dojavi, na mjesto događaja upućena je ophodnja temeljne policije Policijske postaje Varaždin.

Dolaskom na mjesto događaja, policijski su službenici došli do ulaznih vrata spomenute udruge koja su bila zaključana, a u unutrašnjosti se čula prigušena glazba. Policijski službenici su se na adresi zadržali 30-ak minuta, a cijelo to vrijeme su pokušavali dozvati osobe iz unutrašnjosti, no nitko nije otvarao vrata niti u tom vremenu nitko nije izašao iz objekta dok policijski službenici prema zakonskim odredbama, s obzirom na utvrđene okolnosti nisu imali ovlasti za nasilno ulaženje u objekt.

Prilikom tog postupanja, na prostoru ispred udruge nalazio se i muškarac, za kojeg su provjerili identitet i utvrdili da se radi o oštećenom 35-godišnjaku, a koji je policajcima dao informacije da se u unutrašnjosti objekta krše epidemiološke mjere. Iste prilike nije izjavljivao da se prethodno nalazio u objektu, niti da bi se ranije sukobio s nekim, dok vidljivih ozljeda nije imao.

Policijski su službenici napustili adresu postupanja zbog drugih zadaća, no o utvrđenom su izrađena pismena temeljem kojih su se trebale prikupiti dodatne informacije i činjenice o okolnostima dojave o kršenju epidemioloških mjera, a temeljem čega bi se o ishodu utvrđenog poduzele odgovarajuće mjere i radnje i obavijestila druga nadležna tijela, dok je 35-godišnjak ostao na istoj adresi.

Izdvojeni članak
uhićenje

DORH objavio detalje brutalnog ubojstva profesora: Premlatili su ga i tijelo prekrili kartonom

Građanin pronašao pretučenog profesora i pozvao policiju

Istog dana oko 6 sati, Operativno-komunikacijski centar Policijske uprave varaždinske zaprimio je dojavu građanina da u Varaždinu, ulica Graberje, leži ozlijeđena muška osoba bez svijesti. Dolaskom  policijskih službenika na mjesto događaja, utvrđeno je da se radi o spomenutom 35-godišnjaku s vidljivim tjelesnim ozljedama. Na mjesto događaja izašla je ekipa Zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije koji su mu pružili hitnu medicinsku pomoć, nakon čega je prevezen u Opću bolnicu Varaždin, gdje je  zbog teških ozljeda zadržan na daljnjem liječenju.

Nažalost, u nedjelju, 30. svibnja, uslijed zadobivenih teških ozljeda, 35-godišnjak je preminuo u bolnici.

Provedenim izvidima i kriminalističkim istraživanjem, koje je promptno poduzeto od strane policijskih službenika kriminalističke policije Policijske uprave varaždinske, identificirani su i uhićeni počinitelji navedenog kaznenog djela, pretraženi su domovi i drugi prostori kojima se isti koriste te su po dovršetku kriminalističkog istraživanja predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave varaždinske.

Također se i dalje, u koordinaciji sa Županijskim državnim odvjetništvom u Varaždinu, nastavlja kriminalističko istraživanje u cilju utvrđivanja svih okolnosti ovog kaznenog djela.

U razdoblju od veljače 2020. godine do 29. svibnja 2021. godine, policijski su službenici zaprimili pet dojava o kršenju epidemioloških mjera u spomenutom objektu te su postupanjem policijskih službenika, u dva slučaja utvrđene povrede Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti, u svezi čega je odgovornoj osobi izdan prekršajni nalog. U ostala tri slučaja nisu utvrđeni elementi prekršaja.

Osim navedenih izdanih prekršajnih naloga, o tim je događajima obaviješten Državni inspektorat vezano uz utvrđivanje prekršaja iz njihove nadležnosti zbog obavljanja djelatnosti usluživanja alkoholnih pića suprotno zakonskim propisima”, izvijestili su iz PU varaždinske.

policijski kombi
Share via
Copy link
Powered by Social Snap