Pretraga

Policija otkrila broj uhićenih zbog divljačkog napada u NSK i obližnjem kafiću!

A- A+

Zagrebačka policija danas je priopćila da je uhitila pet osoba koje povezuje s prošlotjednim napadom u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu. Prilikom napada, koji se odvio u samoj knjižnici i obližnjem kafiću, teško su ozlijeđeni 21-godišnjak i 64-godišnjakinja. Prema pričama studenata koji su svjedočili tučnjavi, skupina od 15-ak muškaraca s ‘fantomkama’ preko lica u NSK su upali vičući ‘tovari, tovari!’.

Napadači oko NSK 24.10.2018. | foto:srednja.hr

Zagrebačka policija danas je priopćila da je uhitila pet osoba koje povezuje s prošlotjednim napadom u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici (NSK) i obližnjem kafiću Dalmatinka.

– Vezano za događaj na Trnju ispred Nacionalne i sveučilišne knjižnice od 24. listopada 2018. uhićeno je pet osoba nad kojima se provodi kriminalističko istraživanje, izvijestili su iz policije, a prenosi N1.

Izdvojeni članak

Imamo prve fotografije napadača u NSK koji su teško ozlijedili 21-godišnjaka i 64-godišnjakinju

Podsjetimo, prije točno tjedan dana, protekle srijede oko 18:15 sati došlo je do napada u samom NSK i obližnjem kafiću Dalmatinka. Prema riječima studenata koji su svjedočili napadu, 15-ak je maskiranih počinitelja ušlo u predvorje knjižnice za 21-godišnjakom koji je tamo napadnut, a na licu mjesta u predvorju su se mogli vidjeti tragovi krvi. 21-godišnjak je teško ozlijeđen i liječnička pomoć mu je pružena u KB Sveti Duh, a policijski službenici još su prošli tjedan doveli 29-godišnjeg napadača u službene prostorije na kriminalističko istraživanje, dok su za ostalima intenzivno tragali.

Osim 21-godišnjaka u NSK, u obližnjem kafiću Dalmatinka teško je ozlijeđena i 64-godišnjakinja, kada su napadači oštetili objekt i inventar kafića te zapalili pirotehničko sredstvo (baklju) i fizički napali 64-godišnjakinju.

Naši sugovornici s terena toga dana, kazali su nam da su napadači u NSK-u nastavili tučnjavu koja je započela izvan prostora knjižnice, odnosno u spomenutom obližnjem kafiću. Već su nam tada sugovornici rekli kako misle da je riječ o navijačkom obračunu te da su napadači u jednom trenutku uzvikivali ‘tovari, tovari’.

Više o ovoj temi:

PRIJELOMNA VIJEST: Grupa maskiranih napadača napala osobu u predvorju NSB-a

Imamo prve fotografije napadača u NSK koji su teško ozlijedili 21-godišnjaka i 64-godišnjakinju

Copy link
Powered by Social Snap