Pretraga

Policija i redari ‘upali’ na najveći tulum mladih u Zagrebu, rastjerali sve okupljene ispred HNK

A- A+

Nakon što je Stožer civilne zaštite ograničio rad noćnih klubova do ponoći, mladi u Zagrebu počeli su se spontano okupljati ispred Hrvatskog narodnog kazališta. S obzirom na dnevne poraste broja novozaraženih, najavljene su strože kontrole svih okupljanja pa je tako policija sinoć rastjerala mlade koji su se družili ispred kazališta.

HNK je glavno okupljalište mladih u Zagrebu | foto: srednja.hr

Zbog porasta broja novozaraženih koronavirusom, Grad Zagreb je proteklog tjedna donio nove epidemiološke preporuke.

Izdvojeni članak

Grad Zagreb uveo nove mjere: Stižu i kontrole pred HNK i u studentska naselja

Između ostaloga, odlučeno je i kako se pojačavaju mjere nadzora na neformalnim okupljanjima u gradu Zagrebu, a konkretizirali su i gdje: ispred HNK, ispred ugostiteljskih objekata, u studentskim naseljima i drugdje.

Tako je, piše Jutarnji list, sinoć ispred HNK oko 22.30 stigla policija i oko 20 komunalnih redara s maskama te su počeli evidentirati prisutne.

U roku sat vremena plato ispred nacionalnog teatra je bio ispražnjen. Mladi koji su se ondje družili razišli su se i zabavu nastavili po okolnim parkovima – Mažuranićevom i Marulićevom trgu.

Jutarnji piše i kako su neki od prisutnih HNK napustili vičući komunalcima ‘lopovi’, dok se redari nisu obazirali na povike. Isti izvor navodi i da je oko ponoći na Mažuranićevom trgu već bilo stotinjak mladih.

Copy link
Powered by Social Snap