Pretraga

Policija se oglasila oko drame s četiri učiteljice koje su bez COVID potvrde ušle u školu

A- A+

Iz policijske postaje u Kaštelima za srednja.hr pojašnjavaju jučerašnji incident u Osnonoj školi Ostrog gdje su četiri učiteljice bez COVID potvrde ušle u zgradu i držale nastavu.

policija automobil kombi

Ivan Klindić www.ivanklindic.info

Jučer smo izvijestili o incidentu u Osnovnoj školi Ostrog u Kaštel Lukšiću, kao i pripadajućoj područnoj školi u Lećevici, gdje su četiri učiteljice bez COVID potvrde ušli u školu, unatoč upozorenjima ravnateljice da prema novim mjerama to ne smiju učiniti. U nekom je trenutku netko pozvao policiju, koja je izašla na teren i načinila zapisnik.

Nije bilo kršenja javnog reda i mira

Nakon objave teksta kontaktirali smo policijsku postaju u Kaštelima te ih upitali što se zbilo ispred škole i što su konkretno, nakon izlaska na teren, zaključili policijski službenici. Iz policije su nam potvrdili da su jučer oko 8:15 sati zaprimili poziv, došli su pred školu gdje su zatekli, kako kažu, više osoba koje su stajale ispred zgrade jer nisu zadovoljavali uvjete za ulazak sukladno posljednjoj odluci Stožera.

Policijski službenici jučer u Kaštelima nisu utvrdili elemente narušavanja javnog reda i mira pa nije bilo daljnje potrebe za postupanjem policije. Podsjetimo, posljednja odluka Stožera diktira da svi zaposlenici javnih i državnih službi za dolazak na posao moraju imati odgovarajuću COVID potvrdu, kao znak preboljenja ili cijepljenja, odnosno negativni test na koronavirus. Tome su se okupljeni i protivili, zbog čega je naposljetku pozvana i policija.

Izdvojeni članak
policijski kombi

Policija se oglasila oko drame s četiri učiteljice koje su bez COVID potvrde ušle u školu

Policajci nisu uputili učiteljice na radno mjesto

Napomenimo i kako je nakon jučerašnjeg incidenta, jedan od lokalaca prisutnih među prosvjednom svitom ispred škole, Bruno Petrušić na društvenim mrežama objavio kako su upravo policijski službenici, nakon što su ustanovili da nema kršenja javnog reda i mira, uputili učiteljice na njihovo radno mjesto.

– Policajci su došli, napravili zapisnik i uputili nas (koji smo došli podržati učiteljice i koji smo bili uzrok remećenja javnog reda i mira) i učiteljice u daljnje korake. Prvi korak je da oni ne mogu uvrstiti u zapisnik stvarni povod njihove intervencije (spriječavanje djelatnika u njegovom radu od strane poslodavca) nego se to treba napraviti osobno u policijskoj postaji (u koju ne možeš ući ako nemaš covid potvrdu). Drugi korak je da učiteljice odu na svoje radno mjesto jer NE POSTOJI ZAKONSKA OSNOVA njihove spriječenosti, napisao je jučer Petrušić.

Pitali smo policiju da nam to potvrdi, no iz policijske postaje u Kaštelima kažu kako nije točna informacija da su policijski službenici uputili učiteljice na radno mjesto.


Poslušajte naš podcast Redakcija na temu COVID potvrda:

policijski kombi
Share via
Copy link
Powered by Social Snap