Pretraga

Policija se oglasila o slučaju brutalnog premlaćivanja mladića u Kaštelima i otkrila detalje slučaja

A- A+

Snimka iz Kaštel Štafilića, u kojoj dvojica mladića brutalno tuku nemoćnog srednjoškolca protekle je nedjelje izazvala lavinu reakcija na društvenim mrežama. Napadači su jučer uhićeni, izjavu je policiji dao i napadnuti mladić, a sada je i policija objavila pojedine detalje slučaja.

Ivan Klindić www.ivanklindic.info

Iz PU Splitsko-dalmatinske priopćeno je su kako su policijski službenici dovršili su kriminalističko istraživanje nad dvije osobe, 19-godišnjakom i maloljetnikom.

Podsjetimo, riječ je o slučaju koji je jučer zaprepastio Hrvatsku. U videu koji je objavljen na društvenim mrežama vidljivo je kako se dvojica mladića iživljavaju nad mlađom muškom osobom i brutalno udaraju mladića. Jedan od napadača mladiću je zadao udarac koljenom i nogom u glavu, a u videu se može čuti i kako od njega iznuđuju novac.

Izdvojeni članak

Šokantna snimka obišla društvene mreže: Mladići iz Kaštela brutalno tukli srednjoškolca

– Utvrđeno je postojanje osnove sumnje da su 22. kolovoza 2020.godine na području Kaštel Štafilića s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi, od oštećenog 19-godišnjaka tražili da im donese dvije tisuće kuna. Tijekom događaja fizički su ga napadali, udarajući ga po tijelu i glavi. Nadalje, u cilju podmirenja navodnog duga, 19-godišnjak je 23. kolovoza 2020. godine,maloljetniku predao i motor, koji mu je isti vratio, navodeći mu kako više nema dugova. Nakon događaja 19-godišnjak nije zatražio liječničku pomoć. Također, tijekom kriminalističkog istraživanja utvrđeno je postojanje osnove sumnje da su osumnjičeni u više navrata, oštećenom  prodavali marihuanu, poručuju iz policije.

Dodaju, kriminalističko istraživanje se nastavlja.

– Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je postojanje osnove sumnje da su 19-godišnjak i maloljetnik ostvarili obilježja kaznenih djela Iznuda ( čl.243 st.3 KZ-a)  i Neovlaštena proizvodnja i promet drogama (čl.190.st.2. KZ-a). Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja predani su pritvorskom nadzorniku. Kriminalističko istraživanje ovog događaja i nadalje se nastavlja.

Policija se oglasila o slučaju brutalnog premlaćivanja mladića u Kaštelima i otkrila detalje slučaja
Share via
Copy link
Powered by Social Snap