Pretraga

Policija uhvatila lopova: Provalio u obrazovnu ustanovu pa ukrao laptope, tablete i mobitel

A- A+

PU zagrebačka priopćila je da je dovršeno istraživanje nad 60-godišnjakom kojeg se sumnjiči za provalu u jednu zagrebačku obrazovnu ustanovu u ožujku ove godine. Ukrao je dva laptopa, dva tableta, kao i mobitel te tako počinio štetu od 11.350 kuna.

Ilustracija; pixabay

Kako je priopćeno iz PU zagrebačke, policijski službenici dovršili su kriminalističko istraživanje nad 60-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela ‘Teška krađa’ provaljivanjem na štetu obrazovne ustanove.

Ukrao laptope, tablete i mobitel

– Sumnja se da je osumnjičeni krajem ožujka 2022. godine u noćnim satima došao u Zagorsku ulicu gdje je prema unaprijed stvorenoj namjeri, a u cilju stjecanja protupravne imovinske koristi došao do ulaznih vrata obrazovne ustanove koja je, na za sada na neutvrđen način otvorio, ušao unutra te potom prikladnim alatom razbio staklo na vratima koja dijele prostor kuhinje od prostora škole. Zatim je kroz nastali otvor ušao u unutrašnjost prostorija odakle je otuđio dva prijenosna računala, dva tableta i mobitel nakon čega se s otuđenim dao u bijeg, stoji u policijskom izvještaju.

Izdvojeni članak

Dvojica mladića provalila u školu razorenu u potresu i ukrali računalnu opremu

Pokušao prodati predmete zalagaonici

Kako dalje navode, muškarca se sumnjiči da je istog dana otišao do zalagaonice gdje je prodao jedan tablet, da bi sredinom travnja istoj zalagaonici prodao i ukradeni mobitel.

– Policijska sumnja potvrđena je tako da su policijski službenici temeljem naloga suda obavili pretragu stana kojeg koristi osumnjičeni te je pronađen jedan ranije otuđeni tablet. Ukupna nastala materijalna šteta iznosi oko 11.350 kuna, izvijestili su iz policije.

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju 60-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku, dodaju, a posebno izvješće je dostavljeno nadležnom državnom odvjetništvu.

Copy link
Powered by Social Snap