Pretraga

Policija utvrdila identitete maloljetnika iz Zagreba čija se snimka seksa proširila na TikToku

Početkom ove godine na TikToku masovno se proširila snimka seksa dvoje maloljetnika u restoranu brze hrane za koje se sumnjalo da su s područja Zagreba. Policija nam je tada potvrdila da istražuje slučaj te da je istraga urodila plodom. Utvrdili su identitete maloljetnih osoba te objasnili kakve sankcije mogu biti u ovom te sličnim slučajevima.

aplikacija tiktok i policijska rotirka

Foto: Unsplash

Snimka seksa dvoje maloljetnika proširila se na TikToku, ali i ostalim društvenim mrežama, u veljači ove godine. Radi se o videu u kojemu se djelomično vidi seksualni odnos dvoje tinejdžera, odnosno između djevojke i mladića koji su navodno imali u toaletu restorana brze hrane. Video sa seksualno eksplicitnim sadržajem, i to još između dvoje maloljetnika, dosegao je milijunske preglede u Hrvatskoj, ali i regiji.

Nakon što je ta snimka došla i do nas, kontaktirali smo Policijsku upravu zagrebačku s upitom jesu li upoznati s ovim slučajem i što poduzima u vezi toga. Tada su nam potvrdili da imaju saznanja o snimci s maloljetnicima te da su pokrenuli istragu. Sedam mjeseci nakon, obavijestili su nas kako su uspjeli pronaći maloljetnike.

Izdvojeni članak
tiktok na mobitelu

Snimka seksa tinejdžera iz Zagreba širi se na Tiktoku: Policija istražuje slučaj, potvrdili su nam

– Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke proveli su kriminalističko istraživanje u okviru kojega su utvrđeni identiteti maloljetnih osoba te elementi kaznenog djela koje se progoni po službenoj dužnosti, shodno čemu je podnijeta prijava nadležnom državnom odvjetništvu, naveli su iz PUZ-a.

Objasnili su i koje su sankcije predviđene za ovakve i slične situacije.

– Načelno se ne može navesti samo jedna sankcija s obzirom na to da se može raditi o više vrsta kaznenih djela, no ako se u konkretnom slučaju radi o povredi djetetovih prava u vidu objavljivanja eksplicitnih seksualnih sadržaja putem računalnih sustava i mreža, Kaznenim zakonom Republike Hrvatske navedeno je obuhvaćeno kaznenim djelima o Zanemarivanju i zlouporabi djetetovih prava i Povredi privatnosti djeteta Kaznenog zakona iz čega je vidljivo su za navedena kaznena djela propisane kazne zatvora do dvije odnosno do pet godina, poručili su iz PUZ-a.

Copy link
Powered by Social Snap