Pretraga

Policiji navodno poznat autor stranice ‘Vinkovačke kur**’

A- A+

Vulgarni i bezobrazni činovi pojedinaca iz Vinkovaca dobili su svoj nastavak. Nakon što je pokrenuta Facebook stranica ‘Vinkovačke kur**’, pokrenuta je i slična web stranica, koju je policija ovih dana ‘isključila’. Radi se o stranici na kojoj je nepoznati administrator objavljivao fotografije tinejdžerica uz uvredljive i vulgarne poruke.

Nakon što je na Facebooku prije nekoliko tjedana napravljena vulgarna stranica naziva ‘Vinkovačke kur**’ , čini se da je policija ipak ušla u trag administratoru. Osim stranice na najpopularnijoj društvenoj mreži, nepoznati počinitelj se okuražio i napravio web stranicu vk-dro**.com, na kojoj je objavljivao fotografije maloljetnica. Web stranica više ne postoji, no Facebook stranica broji preko tri tisuće lajkova.

Web isključen, Facebook stranica i dalje aktivna

 – Nemojte trošiti vrijeme i novac za istragu administratora ove stranice, stajala je drska poruku za policiju na Facebook stranici ‘Vinkovačke kur**’ i to od strane nepoznatog osnivača.

Iako te poruke nisu više vidljive na Facebook stranici, ona je i dalje aktivna i to na ovoj poveznici.

Nepoznati administratori objavljuju fotografije djevojaka, uglavnom maloljetnica, uz uvredljive tekstove upućene djevojkama.

Osim Facebook stranice, nepoznati administrator napravio je i web stranicu, koja je do jučer bila dostupna na ovoj poveznici, no danas je više nema. U nastavku možete pogledati kako je izgledao web istoimene Facebook stranice.

Pojedinci tražili novinarku 200 eura za objavu osnivačevog imena

Navodno je u cijeloj situaciji oko objave fotografija drugih djevojaka kumovalo jedno žensko društvo koje se uz pomoć informatički pismenijeg prijatelja odlučilo obračunati s konkurencijom, piše Glas Slavonije

Spominje se da je momak uspio vješto sakriti svoju IP adresu, što je otežalo posao istražiteljima. Također, pojedinci u Vinkovcima tvrde da znaju tko je pokretač grupe, a od jedne novinarke su za tu informaciju tražili 200 eura.

Iako je policija isključila web stranicu, Facebook stranica je i dalje aktivna, a navodno će rezultati istrage biti javno poznati. 

Razlog javne objave imena počinitelja je jasna poruka svima koji misle da mogu proći nekažnjeno ako zlorabe društvene mreže.

Podsjećamo da ovo nije izolirani primjer, obzirom da je se nešto slično, jednako besmisleno i šovinistički već pojavilo na Facebooku, a stranice se zovu po pridjevu grada i nastavku s riječi pi***.

Policiji navodno poznat autor stranice ‘Vinkovačke kur**’
Share via
Copy link
Powered by Social Snap